Μαίρη Χρονοπούλου - Μάρω Κοντού: Δυο φίλες που "χάθηκαν" στα χρόνια - Τις μπέρδευαν στον δρόμο & έλεγαν "ευχαριστώ" - Η κοινή συνέντευξη (βίντεο)

Ποιος ήταν ο λόγος που απομακρύνθηκαν;

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου, στην οποία κατέφτασε πλήθος κόσμου, ντυμένοι στα λευκά, όπως επιθυμούσε η ίδια.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μια ακόμα "μεγάλη" ηθοποιός είναι η Μάρω Κοντού, με την οποία πολύς κόσμος μπέρδευε τη Χρονοπούλου.

Οι δυο Ελληνίδες σταρ υπήρξαν φίλες στο παρελθόν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν μιλούσαν, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο OPEN, η 89χρονη πλέον Μάρω Κοντού.

«Ήμασταν φίλες, παίξαμε και μαζί στο θέατρο, αλλά μετά χαθήκαμε στη διαδρομή. Χωρίς να σημαίνει κάτι. Άλλες οι παρέες της, άλλα τα «θέλω» μου, άλλα τα δικά της. Χωρίς να έχουμε τσακωθεί», είχε πει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου: Ντυμένοι όλοι στα λευκά - Επιθυμία της να γίνει πάρτι με κρασί & φαγητό (φωτό - βίντεο)

Η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρω Κοντού δεν είχαν συναντηθεί πολλές φορές επαγγελματικά. Είχαν παίξει μαζί μόνο σε μια θεατρική παράσταση, παρόλο που η καθεμία τους μετράει πολλές κινηματογραφικές ταινίες στο ενεργητικό της.

Η Μάρω Κοντού είχε πει ότι ο λόγος ήταν το ότι ανήκαν σε διαφορετικές εταιρείες παραγωγής.

Τηλεοπτικά τις έχουμε δει, όμως, σε κοινή συνέντευξη στην ΕΡΤ το 1985, στο καλλιτεχνικό καφενείο που παρουσίαζε ο Βασίλης Τσιβιλίκας.

Τότε ήταν που είχε αναφέρει η Μαίρη Χρονοπούλου, ότι ο κόσμος στον δρόμο την μπέρδευε με τη Μάρω Κοντού: «Αφόρητα γίνονταν το ίδιο λάθος. Φεύγω για ταξίδι και στο αεροδρόμιο όλοι μου έλεγαν: «Καλό ταξίδι κυρία Κοντού». Παραιτημένη πια από την προσπάθεια πως είμαι η Μαίρη Χρονοπούλου έλεγα συνέχεια "Ευχαριστώ"».

Η Μάρω Κοντού είχε σχολιάσει: «Είμαι στη Θεσσαλονίκη και συναντώ δύο νεαρούς οι οποίοι κάνουν τους κομψούς και μου λέει ο ένας: "Μπράβο βρε Ζωίτσα. Τα κατάφερες". Και του λέει άλλος: "Πάψε ρε βλάκα. Ποια Ζωίτσα; Η Χρονοπούλου είναι"».

«Κάποτε μας ξεχωρίζαν από τα μαλλιά. Η μία ήταν πιο ξανθιά από την άλλη. Συνήθως η Κοντού είχε πιο κοντά μαλλιά. Και η Χρονοπούλου πάντα λίγο πιο μακριά» θα συμπληρώσει η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η Μάρω Κοντού πρόσθεσε για τη γνωριμία τους: «Γνώρισα τη Μαίρη όταν και ήμασαταν και οι δύο στον χορό του Αρχαίου Δράματος. Με περνάει έναν πόντο στο ύψος, έναν χρόνο στην ηλικία και την περνάω έναν πόντο στα παπούτσια. Ήτο πλουσία και Κολωνακιώτισσα. Εγώ ήμουν πτωχή και Κουκακιώτισσα. Όταν γίναμε φίλες, ήρθε η Μαίρη στο σπίτι μου και είδε ένα πολύ ωραίο σάλι που είχα της γιαγιάς μου. Και μου είπε τότε: "Κάποια μέρα, όταν πεθάνει η γιαγιά σου, θα ήθελα να μου το χαρίσεις". Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και μετά από δύο χρόνια με παίρνει, εγώ ήμουν στεναχωρημένη και της λέω ότι πέθανε η γιαγιά μου. "Έρχομαι να πάρω το σάλι" μου λέει».

«Είχαμε κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο στο Αρχαίο Δράμα. Ήμασταν και οι δύο κορίτσαροι. Και που πατεί και τρίζει η γη. Και άτακτες ήμασταν πολύ. Μας έβαζαν συνέχεια πρόστιμα γιατί μιλούσαμε και κάναμε νοήματα στις παραστάσεις».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ