Χάρης Δούκας: Στο πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ & ο Στέφανος Κασσελάκης - "Οι πολίτες να τον στηρίξουν"

Πως αντιδράει ο Χάρης Δούκας

Σχετικά με τον δήμο της Αθήνας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, ενώ ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιον τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη μάλιστα να έχει προβεί σε δηλώσεις υποστήριξης.

Δούκας: Δεν θέλω να πάρω τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ

Καλεσμένος της πρωινής εκπομπής του OPEN, ο κ. Δούκας θέλησε να πάρει αποστάσεις από τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πιθανόν μετρήσει ότι προκαλεί περισσότερη φθορά παρά οφέλη στην υποψηφιότητά του.

Όπωςτόνισε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω να πάρω τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοδιοικητική η πρόταση και νομίζω ότι στην αυτοδιοίκηση δεν έχουμε χρώματα και κόμματα και θέλω να πάρω τις ψήφους των Αθηναίων που πιστεύουν στα προγράμματά μας».

«Αν αυξηθεί η συμμετοχή έχουμε αυξημένες ελπίδες να κερδίσουμε. Η χαμηλή συμμετοχή του α' γύρου ήταν η πολύ κακή επίδοση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και ο ισχυρισμός ότι θα κάνει περίπατο, ότι θα βγει από την πρώτη Κυριακή. Τώρα όμως είμαστε σε ένα δίλημμα μπροστά, ή θα συνεχίσουμε 5 χρόνια με τον κ. Μπακογιάννη, που δεν λύνει προβλήματα και δημιουργεί και νέα ή θα έχουμε μια άλλη επιλογή, τη δική μας και νομίζω ότι μπορούμε να ξεσηκώσουμε πολύ περισσότερο κόσμο, οπότε τους καλώ να έρθουν για να νικήσουμε».

Δημοσιογράφος: Μετά το ντιμπέιτ που κάνατε στην ΕΡΤ σας κατηγορούν ότι κρατήσατε μια μεσοβέζικη στάση, για τις κάμερες, για το μετρό στα Εξάρχεια, για το λόφο του Στρέφη, επειδή θέλετε να πάρετε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροαριστερούς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)»

Χ.Δ. Να πούμε καταρχάς ότι δεν θέλω να πάρω τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοδιοικητική η πρόταση και νομίζω ότι στην αυτοδιοίκηση δεν έχουμε χρώματα
και κόμματα και θέλω να πάρω τις ψήφους των Αθηναίων που πιστεύουν στα προγράμματα μας».

Δημοσ: Έχετε όμως από τον κ. Ζαχαριάδη στήριξη...

Χ.Δ. Βεβαίως, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ

Χ.Δ. Και ο κ. Κασσελάκης είπε χθες να στηριχθεί η υποψηφιότητά σας

Χ.Δ. Ναι.

Κασσελάκης: Οι πολίτες να υποστηρίξουν τον κύριο Δούκα στον δεύτερο γύρο

Μόλις χθες, ο κ. Κασσελάκης, τρεις ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε μία μη προγραμματισμένη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όπου στάθηκε ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλώντας και πάλι τους πολίτες να στηρίξουν για τον δήμο της Αθήνας τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα.

«Μακάρι να υποστηρίξουμε τον κύριο Δούκα στον δεύτερο γύρο. Συγχαρητήρια στον κύριο Ζαχαριάδη που έδωσε έναν εξαιρετικό αγώνα για το κόμμα μας υπό πολύ δύσκολες πολιτικές συνθήκες. Είμαι περήφανος για αυτόν».
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε πως «οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι πάει να πει ενσυναίσθηση, το να νιώθεις μέσα σου. Σε όλη αυτή την πολιτική του μπλε κράτους, από την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες και τους δήμους είναι το άκρον άωτον της εξάρτησης και της δηθενιάς. Πρέπει να τα αλλάξουμε, πρέπει να χτίσουμε από κάτω προς τα πάνω με ανθρώπους που έχουν γείωση στην κοινωνία, που έχουν όρεξη και καθαρά χέρια».

Το who is who του 

Ο τομέας εξειδίκευσης του Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και χάραξης πολιτικής για την αειφόρο ανάπτυξη.

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που ασχολούνται με το τι θέλουν οι πολίτες και με το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία αυτών των πολιτικών.

Είναι καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου διδάσκει τα εξής μαθήματα στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών : Συστήματα Αποφάσεων, Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική, Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων.

Διδάσκει το μεταπτυχιακό μάθημα «Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις» και είναι συνδιδάσκων σε πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως : «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελάχιστου Κόστους» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Υποψήφιων Διδακτόρων της ΣΗΜΜΥ, «Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων» στο ΔΠΜΣ Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας, «Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων» και «Πολυκριτηριακά Συστήματα Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα, «Συστήματα Λήψης Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ Περιβάλλον και Ανάπτυξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγγραφή

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, όπως το Nature, είναι συν-συγγραφέας του ελληνικού βιβλίου «Multiple Criteria Decision Models for Energy and Environmental Systems», ο συνεκδότης του ανοιχτής πρόσβασης βιβλίου «Κατανόηση Κινδύνων και Αβεβαιοτήτων στην Πολιτική Ενέργειας και Κλίματος: Πολυεπιστημονικές Μέθοδοι και Εργαλεία για μια κοινωνία χαμηλού άνθρακα»[3] και ο συν-συγγραφέας του αγγλικού βιβλίου «Κατασκευή Πολυκριτηρίων Χαρτοφυλακίου με Python».

Επίσης είναι Associate Editor του Operational Research International Journal και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακής Έρευνας (HELORS).

Ο Χάρης Δούκας συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας στο Παγκόσμιο Συνέδριο / Δίκτυο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (WREC / WREN) όπου έχει λάβει ειδικό βραβείο για τη συμβολή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC) και το Δίκτυο Τεχνολογίας Καθαρής Ενέργειας της ΕΕ GCC.

Διακρίσεις

Ο Χάρης Δούκας έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των πιο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Χάρβαρντ.[1]

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ