90 Έλληνες κατέφτασαν στο Ελευθέριο Βενιζέλος από το Ισραήλ - Δείτε βίντεο με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους

Συγκινούν τα λόγια τους στις κάμερες.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των 90 Ελλήνων που έφτασαν στην Αθήνα από το Ισραήλ, οι οποίοι έφτασαν σήμερα νωρίς το πρωί, με πτήση οργανωμένη από το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι 90 επιβάτες της πτήσης ξεκίνησαν από το Τελ Αβίβ και προσγειώθηκαν αισίως στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Κάποιοι από αυτούς έκαναν δηλώσεις στις κάμερες.

«Η πτήση είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα ήταν οργανωμένα εκεί. Μας περίμεναν και μας πέρασαν από τον έλεγχο. Όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας Έλληνας της Ιερουσαλήμ, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 90 ομοεθνείς μας που ταξίδεψαν από το Τελ Αβιβ. Επισήμανε,μάλιστα, ότι ευτυχώς δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα μέχρι να φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.

«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες», δήλωσε.

«Μένουμε στο Τελ Αβίβ όπου δεν κινδυνεύσαμε τόσο» είπε ένας Έλληνας του Ισραήλ. «Ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια», σημείωσε σχετικά με τα όσα έζησε στην εμπόλεμη χώρα.

«Είναι μεγάλη τραγωδία. Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μου για να είμαστε πιο ασφαλείς» δήλωσε Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Τελ Αβίβ. Όσον αφορά το μέλλον δήλωσε ότι περιμένει να βελτιωθεί η κατάσταση για να επιστρέψει με την οικογένειά του στο Ισραήλ.

«Περιμένω τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Είναι δύσκολη η κατάσταση» είπε εμφανώς συγκινημένη μια κυρία γιατί η οικογένεια της κατάφερε να φύγει με ασφάλεια από το Ισραήλ που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Πάρα πολύ δύσκολα. Βλέπαμε στην τηλεόραση τι έγινε στη Λωρίδα της Γάζας που πέρασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς και μπήκαν στα σπίτια και τα έκαψαν. Έκοψαν κεφάλια από παιδάκια», δήλωσε μία γυναίκα και συμπλήρωσε ότι «έχει πάνω από 1.200 Ισραηλινούς νεκρούς. Μπήκαν στα σπίτια τους και τους σκότωσαν στα κρεβάτια τους». Η ίδια εξήγησε ότι «κατοικώ στο Τελ Αβίβ. Μετά άρχισαν να πέφτουν πύραυλοι και στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές και πηγαίναμε στα καταφύγια. Ήταν πολύ πιεστικό για τα παιδιά. Αναγκάστηκα να πάρω τα εγγόνια μου και να έρθω στην Ελλάδα».

Ένας άλλος άνδρας είπε ότι «ζω 22 χρόνια στο Ισραήλ. Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει. Ρουκέτες πάνω από τα σπίτια μας, όλη την ώρα συναγερμοί. Το σπίτι μου έχει καταφύγιο από κάτω. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν ακυρωμένες πτήσεις».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους 1.200 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - Πάνω από 338.000 οι εκτοπισμένοι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ