Η ατρόμητη πολεμική ρεπόρτερ του CNN, Clarissa Ward: Βόμβες - βροχή στο Ισραήλ, συνεχίζει live από την τάφρο - Ο γάμος με κόμη & ο μικρούλης γιος της - Δείτε βίντεο

Ένα πρώτυπο!

Εκατοντάδες δημοσιογράφους βρίσκονται στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας για να καλύψουν τις μάχες μεταξύ του στρατού του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς.

Ενδεικτική της κατάστασης που δημιουργεί ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι η ανάρτηση στην οποία προχώρησε συνεργείο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN

Συγκεκριμένα, την ώρα που η Βρετανοαμερικανίδα δημοσιογράφος Κλαρίσα Γουόρντ - είναι η επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του CNN - μετέδιδε τις εξελίξεις από την σφοδρή αντεπίθεση του Ισραήλ στην Γάζα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, ένα «μπαράζ» από ρουκέτες έπληξε το σημείο από όπου μετέδιδε.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 1.100 νεκροί σε λιγότερες από 48 ώρες - Εικόνες απελπισίας & απόγνωσης (βίντεο)

Το τηλεοπτικό συνεργείο έτρεξε να καλυφθεί και η ρεπόρτερ έπεσε σε μία τάφρο.

 

 

Ποια είναι αυτή η ατρόμητη γυναίκα;

Η Κλαρίσα Γουόρντ γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, 1980 στο Λονδίνο από Αμερικανίδα μητέρα, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και Βρετανό πατέρα, τραπεζίτη. Είχε 11 διαφορετικές νταντάδες μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

Ως σπίτι, είχε μια σειρά από αρχοντικά στο Upper East Side του Μανχάταν, τα οποία η μητέρα της ανακαίνιζε. Στη συνέχεια, μπήκε στα εκλεκτά βρετανικά οικοτροφεία Godstowe και Wycombe Abbey.

 

 

Η ιδέα να ακολουθήσει καριέρα στη δημοσιογραφία της ήρθε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν ήταν στην τελευταία χρονιά στο Γέιλ, όπου ο κύριος στόχος της ήταν η λογοτεχνία. Οι επιθέσεις την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε ένας κόσμος ριζικά διαφορετικός από όλα όσα ήξερε, ένας κόσμος που φαινόταν ελάχιστα κατανοητός στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

«Ακούγεται αλαζονικό, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να πάω στην πρώτη γραμμή, να ακούσω τις ιστορίες των ανθρώπων που ζούσαν εκεί και να τις διηγηθώ στους ανθρώπους πίσω στο σπίτι», έγραψε στο βιβλίο της.

Μετά από την πρακτική της στο CNN, η Γουόρντ σπούδασε αραβικά και απέκτησε εμπειρία με την κάμερα στη Βηρυτό, τον Λίβανο και τη Βαγδάτη ως ρεπόρτερ για το Fox News.

Έφυγε για το ABC, όπου εργάστηκε στη Μόσχα και το Πεκίνο και προσλήφθηκε το 2011 από τον Ντέιβιντ Ρόουντς τότε πρόεδρο του CBS News. Πόζαρε ως τουρίστρια για να μπορέσει να μπει στην εμπόλεμη Συρία, γυρίζοντας η ίδια τα βίντεο και κρύβοντας το υλικό σε κάρτες μνήμης ραμμένες στα εσώρουχά της. Η κάλυψΗ αυτή της έδωσε το δημοσιογραφικό βραβείο Peabody.

Η Γουόρντ μπήκε στην ομάδα του CNN το 2015 και επέστρεψε στη Συρία, και πάλι σε μυστική αποστολή, καθιστώντας την μία από τους λίγους Δυτικούς δημοσιογράφους πίσω από τις γραμμές των ανταρτών. Το 2018, προήχθη σε επικεφαλής του τμήματος ανταποκριτών. Στην τελευταία αποστολή της, έφτασε στο Αφγανιστάν στις 2 Αυγούστου, σχεδιάζοντας να μείνει μόνο δύο εβδομάδες.

 

 

«Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτές οι δύο εβδομάδες, θα είχαν μετατραπεί σε πολλές εβδομάδες και θα ήμασταν εκεί παρουσιάζοντας την την πτώση της Καμπούλ, και η πτώση της Καμπούλ θα γινόταν μέσα σε λίγες ώρες, με σχεδόν κανέναν πυροβολισμό, ένα ήσυχο απόγευμα Κυριακής», επεσήμανε.

Στις αρχές του μήνα, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή με τα συμμαχικά Αφγανικά στρατεύματα στην Κανταχάρ. Τρεις ημέρες αργότερα, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη.



twitter

Ο γάμος, η γνωριμία & η απλή τελετή 

Η Γουόρντ είναι παντρεμένη με τον πρώην τηλεοπτικό παραγωγό και manager, Φίλιπ βον Μπερνστόφ.

Ο Φίλιπ προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια αλλά είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων το οποίο αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Γνωρίστηκαν στη Μόσχα της Ρωσίας το 2007 σε ένα δείπνο.

O γάμος τους πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2016 στο Λονδίνο. Μάλιστα,  η Κλαρίσα αγόρασε το φόρεμα της 6 μέρες πριν την τελετή από το κατάστημα Harvey Nichols.

Έφερε την υπογραφή Peter Pilotto ενώ φόρεσε Jimmy Choo γόβες.

Ήθελε να βαφτεί και μόνη της αλλά η make up artist της από το CNN επέμεινε να την ετοιμάσει εκείνη.

 

 

Clarissa Ward 3

instagram @clarissawardcnn

Δεν έκανε κάποιο μεγαλειώδες πάρτι αντίθετα το ζευγάρι επέλεξε να πραγματοποιήσει μια απλή τελετή στο δημαρχείο στην Chelsea κι έπειτα να ακολουθήσει γεύμα στο σπίτι τους στο Notting Hill για  τους μόλις 46 καλεσμένους. 

"Ίσως η κάλυψη του πολέμου να σας δίνει μια ελαφρώς διαφορετική προοπτική", λέει η Clarissa.

Ωστόσο, μια καριέρα που καλύπτει τις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία δεν την προετοίμασε για τα συναισθήματα της την ημέρα του γάμου της.

«Έκλαιγα τόσο πολύ, αλλά με όμορφο τρόπο», λέει, ενώ προσθέσει αμέσως «Εννοώ όχι ότι φαινόμουν όμορφη, αλλά ότι ήταν ένα χαρούμενο κλάμα».

 

 

 

 

 

 

Μαζί έχουν αποκτήσει 3 υγιέστατα αγοράκια, τον Κάσπαρ, 2 ετών, τον Έζρα, 5 ετών και το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας τον μόλις 5 μηνών Ίνιγκο Αλεξάντερ Ρούμι Γκράιντερ.

«Ο σύζυγός μου είναι από μια παλιά, αριστοκρατική γερμανική οικογένεια όπου έχουν μεγάλα ονόματα!», λέει χιουμοριστικά η Κλαρίσα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ