Πωλείται το "Femme à la Montre" του Πικάσο στα 120 εκατομμύρια δολάρια - Πίνακας με την ερωμένη του Μαρί Τερέζ - Η σχέση με τη 17χρονη "μούσα" όσο ήταν παντρεμένος

Βγαίνει σε δημοπρασία το αριστούργημα του Πικάσο!

Το 1932, σε ηλικία 50 ετών ο κορυφαίος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso), φιλοτέχνησε το μοναδικό «Femme à la Montre» εμπνευσμένο από την «χρυσή μούσα» και ερωμένη του, Μαρί Τερέζ Ουολτέρ (Marie-Thérèse Walter). Το διάσημο έργο με διαστάσεις 130 x 96,5 εκατοστά, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο για πέντε ημέρες προτού βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει ο Guardian και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. δολάρια.

Ποια ήταν η γυναίκα πίσω από τον πίνακα

Η Marie-Thérèse Walter γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1909 και πέθανε στις 20 Οκτωβρίου 1977. Είχε καταγωγή από τη Γαλλία και ήταν μοντέλο. Από το 1927 έως το 1935 υπήρξε ερωμένη του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο. Μαζί απάκτησαν και μια κόρη, τη Maya Widmaier-Picasso.

Η σχέση τους ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν 17 ετών και εκείνος 45 και παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, την Όλγα Χόχλοβα.

Η Γουόλτερ είναι γνωστή ως η "χρυσή μούσα" του Πικάσο και ενέπνευσε πολλά έργα τέχνης και γλυπτά που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Μερικές από τις δημιουργίες του Πικάσο εμπνευσμένες από την αγαπημένη του:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ