Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Μπιφτέκι γεμιστό με σως κίτρινου τυριού - Η απόλαυση στο πιάτο σας!

Και καλή σας όρεξη!

ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 150 γρ. Τρικαλινό κλασικό, σε μικρά κομμάτια

 

Για τη σάλτσα:

  • 300 γρ. Τρικαλινό κλασικό, τριμμένο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και τη φρυγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γρ.) με τη ζύμη του κιμά.
  4. Κάνουμε μια τρύπα στη μπάλα από κιμά και γεμίζουμε με το τυρί και κλείνουμε καλά.
  5. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.
  7. Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
  8. Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα τυριού και σερβίρουμε.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ