Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Noodles με τόνο και λαχανικά - Λαχταριστό Κυριακάτικο πιάτο!

Μία άλλη κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. noodles
  • 250 γρ. λευκός τόνος καπνιστός σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε στο wok το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε στο wok τα noodles, τον τόνο και τη γλυκόξινη σάλτσα μας και ανακατεύουμε συνεχώς.
  6. Αφαιρόυμε από τη φωτιά το wok, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ