Γιάννης Κουτρουμπής υποψήφιος στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού: Προτεραιότητά μου η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών

Γέννημα-θρέμμα τους Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ο Γιάννης Κουτρουμπής, είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον Δημήτρη Γαλάνη, νυν δήμαρχο της πόλης

Με μακρά πορεία σε θέματα αυτοδιοίκησης και εθελοντικές οργανώσεις, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλά στο eirinika.gr και την Ειρήνη Νικολοπούλου για τις προτεραιότητές και τους στόχους του.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι δημότες του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού ;

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτό το Δήμο και όντας γιος της πρώην Αντιδημάρχου Όλγας Παυλίδου Κουτρουμπή, ξεκίνησα από νεαρή ηλικία να συμμετέχω στα κοινά του Δήμου από διαφορετικά αξιώματα.

Η πρώτη μου προσωπική επαφή με τα κοινά έγινε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Φιλοθέης, το οποίο είχε ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων για  την ενεργή τους συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα. Μάλιστα, για το λόγο αυτό είχαμε εκδώσει και εφημερίδα με ιδίους πόρους για ενημέρωση των νέων τους οποίους εκπροσωπούσαμε, την οποία διανείμαμε δωρεάν.

Ως μέλος αργότερα της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού είχα την αρμοδιότητα να καταγράφω και να μεταφέρω τα προβλήματα των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου μας για την επίλυση τους.

Το 2014 σε ηλικία 24 ετών έθεσα για   πρώτη φορά υποψηφιότητα για το Κοινοτικό Συμβούλιο της Φιλοθέης. Χάρις στη δικιά σας ψήφο  εξελέγην πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και σας ευχαριστώ. Αν και ήμουν στην Αντιπολίτευση έθεσα προτάσεις σχετικά με την ανανέωση του πρασίνου, το φωτισμό, τις ασφαλτοστρώσεις και πολλά ακόμη.

Το  2019 επανεξελέγην ως Κοινοτικός Σύμβουλος και συμμετείχα ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΠΑ.

Δυστυχώς όμως τα Κοινοτικά Συμβούλια είχαν αποκλειστικά και μόνο εισηγητικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως όσοι συμμετείχαμε καταγράφαμε μεν περιορισμένα προβλήματα καθόσον πολλά από αυτά δεν εμπίπτανε στις αρμοδιότητες μας, προτείναμε κάποιες  λύσεις για διαφορά καθημερινά ζητήματα, αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα να τα  υλοποιήσουμε.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέτω υποψηφιότητα μετά από δύο τετραετίες εμπειρίας στο Κοινοτικό Συμβούλιο για Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Η πορεία μου αποδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια την αγάπη μου για το Δήμος μας.

Ως ένας νέος άνθρωπος, ενεργός πολίτης ακόμα και από τα εφηβικά μου χρόνια με τη συμμετοχή μου σε εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους ζητώ την μία εκ των τεσσάρων ψήφων σας.

Γυρνώντας στην αρχική σας ερώτηση θα ήθελα οι δημότες μας να με ψηφίσουν γιατί αποδεδειγμένα αγαπώ και ενδιαφέρομαι για τον ενιαίο Δήμο μας, έχω τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία προκειμένου να βάλω και εγώ με την σειρά μου ένα λιθαράκι για να γίνει το προάστιο μας, ο Δήμος μας ακόμα καλύτερος.

Τι ωραίο & διαφορετικό δεσμεύεστε αν εκλεγείτε να πετύχετε για τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού;

Ως νέος άνθρωπος αγαπώ την καινοτομία και την τεχνολογία. Όντας Κοινοτικός Σύμβουλος τα τελευταία δέκα χρόνια και προεκλογικά το 2019  είχα αναφέρει εγγράφως μια σειρά από προτάσεις, ενδεικτικά θα σας αναφέρω δύο από αυτές.

Στην αρχή της θητείας μου είχα προτείνει ένα ηλεκτρονικό σύστημα διάγνωσης βλαβών στον δημοτικό φωτισμό προκειμένου η τεχνική υπηρεσία να γνωρίζει άμεσα που υπάρχει βλάβη στο σύστημα για να μπορεί να επιλύει για κάθε δημότη τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν στον φωτισμό άμεσα και γρήγορα και με μείωση του κόστους των άσκοπων μετακινήσεων των δημοτικών μας υπαλλήλων.

Μια δεύτερη πρόταση αφορούσε τη βιβλιοθήκη Ψυχικού η οποία διαθέτει  ηλεκτρονικό σύστημα για τα συγγράμματα. Πρόταση μου λοιπόν ήταν να μπορούν οι δημότες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα αυτό σε διάφορους ακαδημαϊκούς τίτλους, μέσω της διασύνδεσης με τα ανάλογα συστήματα των βιβλιοθηκών των πανεπιστημίων. Στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους ανθρώπους του Δήμου μας.

Η επίλυση των προβλημάτων στην καθημερινότητα των Δημοτών αποτελούν για εμένα κύριο στόχο και το λόγο για τον οποίο έθεσα υποψηφιότητα.

Ζητώ από τους συνδημότες μου  την μια εκ των τεσσάρων ψήφων σας έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, στηρίζοντας ένα νέο άνθρωπο, ενεργό πολίτη με αυτοδιοικητική εμπειρία και όρεξη για δουλειά.  Η στήριξη σας με μία εκ των τεσσάρων ψήφων σας αποτελεί για εμένα τιμή.

Δεσμεύομαι να παράγω έργο με αποτελέσματα πάντα με γνώμονα  την διατήρηση και την περαιτέρω βελτίωση των μοναδικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού .

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Κουτρουμπής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φιλοθέη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στις Διεθνείς και Στρατηγικές Σπουδές Ενώ είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται ως Δημοσιογράφος από το 2014 σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, στο  Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, εργάστηκε  στη Βουλή των Ελλήνων, στην Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών με αρμοδιότητα την παρακολούθηση συνεδριάσεων και την   καταγραφή και διόρθωση των πρακτικών των επιτροπών. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα  και άρθρα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία: τον Ιούλιο 2017 με τίτλο «Η εξέλιξη των ρεπουμπλικανικών αντιλήψεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής και επεμβάσεων» και το Νοέμβριο του 2022 «Το δίκτυο των αγωγών της Ρωσίας και οι ενεργειακές Σχέσεις της με την Ευρώπης» από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

 

 

Διετέλεσε:

•              2008- 2012 Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Φιλοθέης.

•              2010- 2012 Εκδότης  της ηλεκτρονικής εφημερίδας και του περιοδικού Philothei Plus.

•              2012- 2017  Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

•              2013 – σήμερα Ιδρυτής & Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο ECOSOC στον OHE.

•              2015 έως σήμερα Κοινοτικός σύμβουλος Φιλοθέης Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού (εκλέγεται 2 θητείες).

Είναι γιός του θανόντος εν ενεργεία Υποπτεράρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Κουτρουμπή & της π. Αντιδημάρχου Φιλοθέης Όλγας Παυλίδου-Κουτρουμπή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ