Πήλιο: Εγκλωβισμένος παππούς με τα 3 εγγόνια του - Χωρίς νερό, ρεύμα & φάρμακα - Λιγοστεύουν τα τρόφιμα

Δραματική η κατάσταση εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει ασύλληπτες καταστροφές στη Θεσσαλία. Στο Πήλιο η κατάσταση είναι τραγική, με ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί. Απελπισμένοι είναι οι γονείς τριών παιδιών, 4, 8 και 10 ετών, που έχουν εγκλωβιστεί με τον 75χρονο παπού τους Πουρί της Ζαγοράς.

Για τέσσερις μέρες βρίσκονται σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Ανατολικού Πηλίου. το οποίο πλέον έχει αποκοπεί εντελώς από τον υπόλοιπο Νομό εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Οι γονείς είχαν μεταφέρει τα παιδιά τους στο Πουρί για να περάσουν με τον παππού τους τις τελευταίες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Ωστόσο, οι καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, ήταν μεγάλες. Ειδικότερα, ο δρόμος που συνδέει το Πουρί με τη Ζαγορά κόπηκε σε δυο σημεία. Οι γονείς δεν πρόλαβαν να πάνε στο χωριό.

Επί 4 ημέρες, ο 75χρονος παππούς και τα 3 παιδιά ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, αποκλεισμένοι μέσα στο σπίτι, ενώ οι προμήθειες σε τρόφιμα έχουν πια λιγοστέψει. Το σοβαρότερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι διακόπηκε η φαρμακευτική θεραπεία που λαμβάνει η 4χρονη, η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τη μητέρα της, το παιδί λαμβάνει εισπνοές με νεφελοποιητή, αλλά εξαιτίας της διακοπής ρεύματος έχει σταματήσει η θεραπεία, ενώ παράλληλα έχουν εξαντληθεί και τα αντιβιωτικά φάρμακά της.

Οι γονείς των παιδιών καλούν για βοήθεια. Ο δρόμος προς Ζαγορά έχει διαλυθεί σε δυο σημεία, ενώ έχει καταστραφεί και η πρόσβαση προς την παραλία, για να μπορέσει κανείς να προσεγγίσει το χωριό διά θαλάσσης.

Σημειώνεται ότι εγκλωβισμένοι στο Πουρί βρίσκονται, μεταξύ άλλων, 4 Ισραηλινοί τουρίστες, 4 άτομα από τη Ν. Αφρική και 3 Έλληνες – όλοι τουρίστες – εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές οι καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel: Απεγκλωβισμοί με τη βοήθεια του στρατού - Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο έλεος

Εκκλήσεις για βοήθεια στα social media

Συγκλονιστικές εικόνες από τον Βόλο

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ