H Ειρήνη Σακελλάρη γράφει: Αντωνία Κουτσούκου, μια γιατρός στην πρώτη γραμμή της μάχης

Ένα δυνατό αποτύπωμα στο ΕΣΥ...

Γράφει η Ειρήνη Σακελλάρη στην naftemporiki

Η ακατάπαυστη προσπάθεια, η σωστή κλινική πρακτική και η αξιοπρεπής συμπεριφορά ανταμείβονται!

Έτσι είχε δηλώσει  η κα Αντωνία Κουτσούκου η οποία μόλις χθες αφυπηρέτησε  από τη θέση της  Διευθύντριας της  Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”,  όταν το έργο της κλινικής της την περίοδο του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την άντληση  μιας δυνατής χορηγίας  από τη Eurobank .

Με τη χορηγία εκείνη – που δεν ήταν η μόνη-  είχε ανακαινιστεί η  Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού (Ε.Μ.Λ.Α.) της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής  του νοσοκομείου. Το έργο εκείνης της περιόδου ενσωμάτωσε την επιβίωση αλλά και  πλήρη αποκατάσταση ανθρώπων πολλών που βρέθηκαν σε εξαιρετικά  δύσκολο κατώφλι (σ.σ.  μεταξύ των οποίων και η οικογένεια της γράφουσας).

Μια γυναίκα από μέταλλο (πολύτιμο) αλλά και από μετάξι.

Πρόθεση και εκδοχή αυτού του άρθρου δεν είναι η παράθεση ολίγου βιογραφικού αν και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αναπόφευκτο για να γνωρίσεις τη γιατρό. Πρόθεση είναι στοιχεία προσωπικής μαρτυρίας και όχι μόνον,  για να γνωρίσει κάποιος τον άνθρωπο και το ισχυρό αποτύπωμά του στο χώρο.

Καθώς, αυτοί είναι άνθρωποι που επί σειρά ετών υπηρετούν το Ε.Σ.Υ. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας  που με μεγάλη ευκολία το κρίνουμε, το κατακρίνουμε μα το χρειαζόμαστε όλοι, όπως η ίδια η ζωή συχνά καταγράφει.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ