3 θρησκείες χωρίς σύνορα - 1 concept εκκλησίας! Ο διάσημος Karim Rashid έκανε το θαύμα του - Δείτε τα αριστουργήματά για συναγωγή τζαμί και εκκλησία

Αρχιτεκτονικά διαμάντια!

Ο διάσημος βιομηχανικός σχεδιαστής Karim Rashid είχε μα φοβερή ιδέα που θέλησε να αποτυπώσει στα αρχιτεκτονικά του σχέδια. Ο Karim όντας παιδί δυο γονέων με διαφορετικό θρησκευτικό background, επιθυμει να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών.

Για τον λόγο αυτόν προχώρησε στην αποτύπωση σχεδίων για ένα κτίριο το οποίο θα μπορεί να διαμορφωθεί ως εκκλησία, τζαμί και συναγωγή. Ειδικότερα, στις φωτογραφίες βλέπουμε τον ίδιο σχεδιασμό με μερικές μικρές διαφοροποιήσεις για τους τρεις διαφορετικούς χώρους λατρείας.

Τα σχέδια που αβέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε: "Κτίρια λατρείας σχεδιασμένα από τον Karim. Και τα 3 κτίρια είναι παρόμοια, δεδομένου ότι η θρησκεία έχει παρόμοιες εγκαταστάσεις και πεποιθήσεις. Η εκκλησία, το τζαμί και η συναγωγή βασίζονται όλα στην καθαρά μινιμαλιστική μορφή της μήτρας. Η μήτρα είναι το σημείο απ' όπου ξεκινάμε και σύμβολο της γέννησης, της αρετής, της καθαρότητας και της ολιστικής τελειότητας. Κάθε κτίριο ως σημαίνοντα στοιχεία που τα διαφοροποιούν. Η εκκλησία κλίνει προς ένα άνοιγμα για τον θεό διάτρητο με σταυρούς, το τζαμί έχει μιναρέ και η συναγωγή διάτρητο αστέρι του Δαβίδ. Αυτά τα σχέδια δεν είναι τεχνητή νοημοσύνη. Είναι απεικονίσεις για ιερούς χώρους προσευχής. Εύχομαι μια μέρα να χτιστεί ένας τέτοιος ναός. Η θρησκεία μου είναι η Globalove. Δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά ο πατέρας μου ήταν μουσουλμάνος και η μητέρα μου ρωμαιοκαθολική. Αλλά δεν ήταν ευσεβείς. Υποστηρίζω τη θρησκεία όταν έχει να κάνει με το να είσαι καλός άνθρωπος, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι φανατική ή να επιβάλλεται σε κανέναν. Ιδανικά ένας οίκος παγκόσμιας λατρείας θα ήταν ιδανικός.".

Διαβάστε επίσης: Ο Karim Rashid το απογείωσε με τη διακόσμηση στα ξενοδοχεία - Δείτε το νέο PRIZEOTEL - Αφιερωμένο στον Μπετόβεν

Instagram @karim_rashid_official

Instagram @karim_rashid_official

Instagram @karim_rashid_official

Instagram @karim_rashid_official

Instagram @karim_rashid_official

Instagram @karim_rashid_official

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ