Σπάνιο vintage κλικ: όταν ο Μίμης Φωτόπουλος & η Σμαρούλα Γιούλη ετοίμαζαν την παράσταση

Από συνεργάτες, έγιναν φίλοι και από φίλοι κουμπάροι

Μία μοναδική φωτογραφία του Μίμη Φωτόπουλου και της Σμαρούλας Γιούλη από τον κήπο του θρυλικού ζαχαροπλαστείου "Αλάσκα" στο Κεφαλάρι δημοσίευσε ο Άρης Λουπάσης στο λογαριασμό του στο Instagram.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί για το γνωστό περιοδικό της εποχής "Πρώτο" που κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 1961.

 

 

Σε αυτό προαναγγέλλουν την νέα θεατρική τους συνεργασία ως συνθιασάρχες με την κλασική κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη "Ο Θόδωρος και το δίκανο".

Η πρεμιέρα του έργου έγινε τον Οκτώβριο στο μικρό και ατμοσφαιρικό θέατρο "Αμιράλ" στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας.

Το Αμιράλ λειτουργεί για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη χρονιά από τον σημαντικό θεατρικό επιχειρηματία και σύζυγο της ηθοποιού, Βαγγέλη Λιβαδά.

Η παράσταση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έτσι ένα χρόνο αργότερα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ. Η ταινία θα γνωρίσει ανάλογη επιτυχία και θα αποτελέσει μέχρι και σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες και κλασικές ταινίες του ελληνικού σινεμά.

 

 

Η καριέρα της Σμαρούλας Γιούλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αξέχαστο Μίμη Φωτόπουλο, ξεκινώντας την θεατρική τους συνεργασία το 1948 στην σκηνή του "Μετροπόλιταν" με την ιστορική επιθεώρηση "Άνθρωποι άνθρωποι" των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, όπου η ίδια κάνει και το θεατρικό της ντεμπούτο.

Διαβάστε ακόμα: Μίμης Φωτόπουλος: ‘’Δραχμάς δεν δίδω Λίρας δεν δίδω’’! Η ατάκα - γάντι για σήμερα: Αφιέρωμα

 

Την ίδια χρονιά συνεργάζονται για πρώτη φορά και στο πανί στην δραματική ταινία του Νίκου Τσιφόρου "Χαμένοι άγγελοι" για να ακολουθήσουν άλλες εννέα ταινίες όπου συμπρωταγωνιστούν με μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στις οποίες και οι "Έλα στο θείο", "Η καφετζού", "Το σοφεράκι", "Φτωχαδάκια και λεφτάδες" και "Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν".

 

 

Οι δυο τους τρέφουν βαθιά εκτίμηση ο ένας για τον άλλο, έχοντας μια αληθινή φιλία. Ο Φωτόπουλος μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο θα αποτελέσει κουμπάρο της Σμαρούλας Γιούλη, ενώ η σχέση αυτή θα κρατήσει μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Διαβάστε ακόμα: O ''αόματος'' και ο ''μετά θα κάθομαι'' Μίμης Φωτόπουλος μας έκανε να γελάμε πολύ - Έφυγε πριν από 27 χρόνια! (φωτό - βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ