Σοκ για την Σοφία Κουρτίδου: Εκκένωσε το σπίτι της λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη - Δείτε τα βίντεο

Τρία τα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη....

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς  που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Άλλοι τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν με μηνύματα του 112 λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα πριν από λίγα λεπτά εστάλη μήνυμα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι του οικισμού Άβαντας, να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα είχε σταλεί και άλλο μήνυμα του 112 καλώντας τους κατοίκους των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαϊστρου να απομακρυνθούν επίσης προς Αλεξανδρούπολη.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δείτε από δορυφορική εικόνα τις καμένες εκτάσεις - Σφίγγεται η καρδιά

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά αυτή την ώρα καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δασική έκταση σε ρεματιά βορείως και δυτικά του Μαϊστρου.

Η τραγουδίστρια Σοφία Κουρτίδου δημοσίευσε το Σάββατο 19/8 σειρά από stories καταγράφοντας την εξέλιξη της φωτιάς από το χωριό της, την Αγνάντια Έβρου, και λίγο πριν χρειαστεί και η ίδια να εγκαταλείψει το σπίτι της γιαγιάς της, όπου βρισκόταν.

''Αφήσαμε τα σπίτια μας και φεύγουμε», γράφει σε ένα από τα stories της ενώ σε άλλο οι εικόνες που έχει καταγράψει συγκλονίζουν. 

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, εξαπλώνεται ραγδαία και οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί. Εμείς είμαστε ασφαλείς αυτή τη στιγμή αλλά δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Καίγονται τα σπίτια μας''. 

Όπως αναφέρει, τόσο ο πατέρας της όσο και ο αδελφός της έσπευσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με τα τρακτέρ τους, ενώ οι εικόνες που καταγράφει είναι συγκλονιστικές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ