Επίσημο: Καταργείται το password sharing στο Netflix σχεδόν σε όλο τον κόσμο

Και τώρα;

Το ακούγαμε πολλούς μήνες αλλά τώρα τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά ...

Η εταιρεία ξεκινά σταδιακά να ενημερώνει τους χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες ότι εφαρμόζει τη νέα πολιτική και σύμφωνα με αυτήν, όσοι δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη και θέλουν να συνεχίσουν τον ίδιο λογαριασμό θα χρειαστεί είτε να μεταφέρουν το δικό τους προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό, είτε ο διαχειριστής του λογαριασμού να πληρώσει για ένα έξτρα μέλος €7.99/μήνα. Στην σελίδα υποστήριξης ξεκαθαρίζεται πως το κάθε έξτρα μέλος θα έχει το δικό του password και προφίλ, ενώ θα πρέπει να είναι κάτοικος της ίδιας χώρας με τον διαχειριστή του λογαριασμού. Στα «προνόμια» τους περιλαμβάνεται η θέαση και το download περιεχομένου για offline παρακολούθηση σε μία συσκευή.

Επιπλέον, ο διαχειριστής - ιδιοκτήτης του λογαριασμού θα πρέπει να ορίσει μία συγκεκριμένη τοποθεσία που θα θεωρείται το «σπίτι» από τη Netflix, με την τελευταία να σκοπεύει να ελέγχει τις διευθύνσεις IP για να καταπολεμήσει τυχόν απόπειρες εκμετάλλευσης του ίδιου λογαριασμού χωρίς πληρωμή του extra μέλους.

Η Netflix αναγνώρισε άμεσα πως ενδέχεται να χάσει αρκετούς συνδρομητές, όμως τα νούμερα δείχνουν πως πήρε την σωστή (για την ίδια) απόφαση με τη νέα πολιτική, καθώς έχουν δημιουργηθεί ήδη περισσότεροι από 5.9 εκατομμύρια νέοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα.

Εξάλλου, η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει το βασικό πακέτο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις σε αρκετές χώρες και μένει να δούμε πως θα επηρεάσει και την Ελλάδα η νέα κατάσταση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ