Story of the day: Ο "γιος της χρονιάς" - Παρίστανε τη νεκρή μητέρα του για να κλέψει 70. 000 δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των γονιών του (φωτό)

Κταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. 

Ένας άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο φυλακίστηκε για την κλοπή δεκάδων χιλιάδων λιρών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα του προσποιούμενος τόσο τη φωνή του όσο και τη φωνή της νεκρής μητέρας του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων με το προσωπικό της τράπεζας.

Μια πολύπλοκη αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 14 μηνών το 2017 και το 2018, λίγους μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο 42χρονος Daniel Cuthbert εξαπάτησε τον πενθούντα πατέρα του για περισσότερες από 56. 000 λίρες Αγγλίας (70. 000 δολάρια), τηλεφωνώντας στην τράπεζα των γονέων του και παριστάνοντας τόσο τον πατέρα του όσο και την εκλιπούσα μητέρα του.

Το ηχητικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Northamptonshire αποκάλυψε πώς ο Cuthbert πλαστογράφησε το όνομα της μητέρας του σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις.

Ακούγεται να απαντά σωστά σε μια σειρά από ερωτήσεις ασφαλείας πριν ζητήσει να μεταφερθεί ένα χρηματικό ποσό από το λογαριασμό των γονέων του σε έναν άλλο λογαριασμό.

Ο Cuthbert πήρε όλες τις αποταμιεύσεις του πατέρα του, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης απόλυσης, και πήρε επίσης πολλά δάνεια στο όνομά του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο πατέρας του Daniel Cuthbert παρατήρησε κάποια ύποπτη δραστηριότητα κατά τον έλεγχο του τραπεζικού του λογαριασμού και ήρθε αντιμέτωπος με τον απατεώνα γιο του.

Πείστηκε όμως, ότι ο Daniel δεν είχε καμία σχέση με αυτό.  Το 2018, μια κατασκευαστική εταιρεία τηλεφώνησε στον κ. Cuthbert για να τον ενημερώσει ότι επρόκειτο να χάσει το σπίτι του λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προφανώς, ο γιος του είχε πάρει πολλά δάνεια στο όνομά του και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να τα πληρώσει ή τουλάχιστον να τον ενημερώσει  γι' αυτά.

Μπροστά σε συντριπτικά ηχητικά στοιχεία εναντίον του, ο Daniel Cuthbert παραδέχτηκε την απάτη και ο δικαστής του Preston Crown Court τον καταδίκασε πρόσφατα σε δύο χρόνια φυλάκιση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ