10 καλοκαιρινές συνταγές από το Δημήτρη Σκαρμούτσο: Αλμυρά πιάτα γλυκά & επιδόρπια - Ότι πρέπει για τον καύσωνα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς. Η ζέστη, η θάλασσα, το καλοκαιρινό αεράκι, χρειάζονται θρεπτικές και πεντανόστιμες συνταγές με ελαφριά υλικά. Τι θα μαγειρεύουμε όμως αυτό το καλοκαίρι; Αυτή η λίστα με 10 καλοκαιρινές συνταγές από το Δημήτρη Σκαρμούτσο σίγουρα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γευστική παλέτα!

Αλμυρά πιάτα

Αν αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για βραδινό, ή απλώς θέλετε μία σαλάτα ή ένα σνακ, αυτές οι απλές καλοκαιρινές, αλμυρές συνταγές θα σας ενθουσιάσουν!

 

 

Αβοκάντο γεμιστό με τονοσαλάτα

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να μην έχει τα κλασσικά καλοκαιρινά συστατικά που έχουμε συνηθίσει, αλλά ο συνδυασμός του αβοκάντο με τον τόνο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό συνθέτουν σίγουρα ένα δροσιστικό πιάτο για όλες τις ώρες! Φτιάχνεται σε μόλις 15 λεπτά και είναι το ιδανικό σνακ για να μας δώσει ενέργεια χωρίς να βαρύνουμε.

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και σκόρδο

Ένα πιάτο με πολλές παραλλαγές που σίγουρα απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Η αρχή του καλοκαιριού είναι ιδανική για να βρούμε φρέσκες μελιτζάνες και ντομάτες που θα κάνουν αυτό το πιάτο να απογειωθεί!

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο

Η εποχή της πιπεριάς ξεκινάει το καλοκαίρι και τελειώνει το φθινόπωρο. Γι’ αυτό και η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε πιάτα με αυτό το υλικό. Σίγουρα αυτή η συνταγή όμως θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και θα τη βρείτε εδώ

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση των συνταγών

Φέτα με ντοματίνια και ελιές

Αν και τα ντοματίνια πλέον μπορούμε να τα βρούμε όλο το χρόνο, αυτή την εποχή είναι ακόμη πιο ζουμερά και ο συνδυασμός τους με τη φέτα και τις ελιές φωνάζει καλοκαίρι!

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αρωματική σαλάτα με κινόα, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσος δεν τρώνε κρέας ή ψάρι. Είναι σίγουρα δροσιστική και η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και αφού έχουμε μουλιάσει την κινόα, χρειαζόμαστε περίπου 20 λεπτά για την εκτέλεση.

Θα την βρείτε εδώ.   

 

Γλυκά & Επιδόρπια

Η σοκολάτα μπορεί να είναι ένα υπέροχο γλυκό για όλο το χρόνο, όμως τα γλυκά με φρούτα εποχής σίγουρα θα σας δροσίσουν αλλά και θα σας γλυκάνουν αυτό το καλοκαίρι.

Ψητά Νεκταρίνια με γλυκό κρασί, κανέλα και βανίλια

Τα νεκταρίνια είναι ένα φρούτο που πολλοί από εμάς ξεχνάμε, πόσο μάλλον για γλυκιές συνταγές. Ωστόσο, η εποχή τους ξεκινάει το Μάιο και τελειώνει τον Οκτώβριο, οπότε τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να δοκιμάσουμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας αλλιώς με αυτή την πανεύκολη συνταγή!

Θα τη βρείτε εδώ.

Δροσερό φραουλένιο γιαούρτι

Δεν υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή συνταγή από ένα γρήγορο δροσιστικό σνακ με γιαούρτι και φράουλες που μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέσα σε 5 λεπτά!

Δοκιμάστε το με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου εδώ.

Cheesecake βατόμουρο χωρίς ψήσιμο

Το καλοκαίρι συνήθως θέλουμε να βρισκόμαστε έξω και όχι να περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Αυτό το cheesecake λοιπόν είναι η ιδανική επιλογή, αφού ετοιμάζεται μέσα σε 25 λεπτά και έχει όλη την καλοκαιρινή γεύση που χρειαζόμαστε!

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ψητά σύκα με μασκαρπόνε

Ναι τα σύκα βγαίνουν από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, αλλά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτή τη συνταγή που μας γεμίζει δροσιά. Η προετοιμασία της είναι εύκολη και το αποτέλεσμα σίγουρα γευστικότατο!

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ

Τούρτα παγωτό black forest

Μία τούρτα παγωτό είναι πάντα η ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι, ειδικά αν περιλαμβάνονται ζουμερά κόκκινα φρούτα, όπως κεράσια και βατόμουρα.

Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ