Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει γλυκόξινο κοτόπουλο με σάλτσα ανανά και λαχανικά - Ανεπανάληπτος συνδυασμός! (βίντεο)

Λιώνει στο στόμα ...

Υλικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 πιπεριές, χρωματιστές
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα (565 γρ.) ανανά κομμένο σε κύβους
  • σιρόπι ανανάς (από τη κονσέρβα)
  • ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. soy sauce
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους. Ζεσταίνουμε στο wok λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Στο ίδιο wok προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο wok τη ντομάτα, το μισό σιρόπι ανανά και τη soy sauce. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον ανανά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου να σωθεί αρκετά και να δέσει.
  5. Συνοδεύουμε το το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ