ΕΜΥ: Επικαιροποιείται το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Στο στόχαστρο η Εύβοια & τα Βόρεια προάστια της Αττικής (βίντεο)

Εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ...

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 18-06-2023/0000 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18-06-2023):

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Μηνύματα από το 112 σε Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Λέσβο και βόρεια προάστια Αττικής
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Κυριακής έχουν σταλεί τρία μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, Κυκλάδων, Χίου, Λέσβου καθώς και σε περιοχές στα Βόρεια Προάστια της Αττικής όπου η κακοκαιρία πλησιαζει:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρει το μήνυμα.

112

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας). Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες

(όπου στη Μαγνησία και τις Σποράδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία (όπου θα είναι τοπικά επικίνδυνα) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες, ενώ από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα προσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ θα είναι τοπικά επικίνδυνα μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια.

Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και επικίνδυνα από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ