Καταλάθος... θαύμα! 80χρονη γυναίκα ανέκτησε την όρασή της μετά από θεραπεία για... τον πόνο στην πλάτη!

H γυναίκα βλέπει πλέον κανονικά! 

Μια 80χρονη γυναίκα που είχε χάσει την όρασή της πριν από μια δεκαετία, λόγω του γλαυκώματος, την ανέκτησε πρόσφατα  μετά τη χορήγηση μιας θεραπείας με φάρμακο για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη της.

Μια νύχτα, πριν από 12 χρόνια, η Lynley Hood, βραβευμένη συγγραφέας από το Dunedin, στη Νέα Ζηλανδία, διάβαζε ένα βιβλίο όταν η 'οραση στο αριστερό της μάτι έγινε ξαφνικά θολή.

Κατηγόρησε την κόπωση και αποφάσισε να περιμένει μέχρι να δει αν θα καλυτερεύσει, αλλά το επόμενο πρωί τα πράγματα παρέμειναν ίδια.

Σύντομα διαγνώστηκε με μια αρκετά σπάνια μορφή γλαυκώματος και ο γιατρός της, την  ενημέρωσε ότι η κατάστασή της πιθανότατα δεν θα βελτιωθεί ποτέ και ότι τώρα, το μόνο που μπορούσαν  να κάνουν ήταν να μην επιδεινωθεί η κατάστασή της. 

Τελικά τυφλώθηκε και δεν μπορούσε να διαβάσει και να γράψει λόγω του γλαυκώματος της.

NewsHub

Ξαφνικά όμως πάνω από μια δεκαετία αργότερα, συνέβη ένα .... καταλάθος θαύμα και η όραση της Hood επέστρεψε. Συγκεκριμένα οι γιατροί της έκαναν μια θεραπεία με placebo για τους πόνους στην πλάτη. 

"Παραδόξως, η όρασή της βελτιώθηκε τόσο πολύ που ο οφθαλμίατρος της είπε ότι ήταν ένα θαύμα", δήλωσε η Dr Divya Adhia στο Otago Daily Times. "Το θαύμα δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στην επιστήμη, αλλά ήταν - ένα τυχαίο θαύμα.

Δεν ήταν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αλλά για να δούμε ότι η έρευνά μου έχει πραγματικά αντίκτυπο στους ανθρώπους είναι πραγματικά θαυματουργό. " Αφού ζούσε με σοβαρή μειωμένη όραση για 12 χρόνια, η Lynley Hood προσαρμόζεται τώρα στη νέα της ζωής της, αναφέρει το odditycentral.

Δεν είχε καθόλου όραση στο αριστερό της μάτι, αλλά τώρα μπορεί να δει τέλεια ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει στο γράψιμο. "Στην αρχή, σκέφτηκα ότι το φαντάστηκα", δήλωσε η βραβευμένη συγγραφέας.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς η ηλεκτρική διέγερση έφερε πίσω την όραση της κυρίας Hood, αλλά η Δρ Adhia και η ομάδα της ξεκινούν μια νέα μελέτη που μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες κόσμο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ