Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ποιο είναι το όριο στο να κρατάς μυστικά στη σχέση σου; Έχεις κάθε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα

Η ειλικρίνεια μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι

Το να είσαι ειλικρινής με τον σύντροφό σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να μοιραστείς κάθε σκέψη, όνειρο, φόβο ή φαντασία μαζί του. Στην πραγματικότητα, η ειλικρίνεια μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι για τη σχέση σας.

Το να ξέρεις τί να μοιραστείς και τί όχι, είναι μια σημαντική επικοινωνιακή δεξιότητα, την οποία τα ζευγάρια πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν.

Το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τα πάντα με τον σύντροφό σου. Έχεις κάθε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, είτε πρόκειται για τη σχέση σου είτε την οικογένεια και τους φίλους.

Σε κάθε σχέση, έχεις το δικαίωμα να κρατήσεις μυστικό ένα μέρος της ζωής σου, όσο ασήμαντο ή σημαντικό κι αν είναι. Προφανώς δεν εννοούμε να του αποκρύψεις ολόκληρο κομμάτι στη ζωή σου, σε σημείο που να μη ξέρει πραγματικά ποιά είσαι. Αλλά μπορείς κάποια πράγματα να τα κρατήσεις για σένα και μόνο. Είναι πιθανό, επίσης, ότι κάτι που θέλεις να κρατήσεις μυστικό, περιλαμβάνει κάποιον άλλο που σου ζήτησε να μην ειπωθεί η ιστορία.

Πότε να μοιραστείς ένα μυστικό;

Εάν έχεις ένα μυστικό που νομίζεις ότι θα πρέπει να μοιραστείς, αλλά δεν είσαι σίγουρη γι ‘αυτό, παρατήρησε πως νιώθεις όταν το σκέφτεσαι μπροστά του. Νιώθεις άγχος και άβολα; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να το αποκαλύψεις, γιατί φαίνεται πως σε αγχώνει το να το κρύβεις.

Εάν πάλι κρατάς ένα μυστικό, επειδή δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις μια ευθύνη, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Τέτοια είναι τα σοβαρά προβλήματα στην εργασία σου, ένας εθισμός ή χρήση ουσιών, νομικά προβλήματα, δανεισμός χρημάτων, ψέματα για το πώς ξοδεύεις χρήματα, σοβαρά χρέη, μια εξίσου σοβαρή ασθένεια, ή, ακόμα χειρότερα, αν βλέπεις κρυφά την οικογένεια και τους φίλους σου, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Εάν πρόκειται να μοιραστείς ένα μυστικό ή δύσκολο θέμα με τον σύντροφό σου, βρες την κατάλληλη στιγμή. Οι παρακάτω στιγμές δεν είναι οι κατάλληλες: η ώρα του ύπνου, σε περιόδους γκρίνιας, αν κάποιος από τους δύο δεν είναι νηφάλιος, όταν κάποιος από τους δύο βρίσκεται σε μια αγχωτική κατάσταση ή περίοδο, όταν κάποιος από τους δύο είναι κουρασμένος ή άρρωστος ή αντιμετωπίζει ήδη άσχημα νέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ