Αυτά είναι τα 7 πιο κοινά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της δίαιτας

Κάθε δίαιτα συνεπάγεται τόσους πολλούς κανόνες που μερικές φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιους από αυτούς πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσουμε.

Κάθε δίαιτα συνεπάγεται τόσους πολλούς κανόνες που μερικές φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιους από αυτούς πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσουμε.



Επειδή εργάζεστε τόσο σκληρά για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να πέσετε θύματα των παρακάτω συνηθισμένων λαθών:

Στερείστε αγαπημένα φαγητά

Είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μία διατροφή που δεν θα περιλαμβάνει τα αγαπημένα σας φαγητά. Ξαφνικά τα τρόφιμα αυτά θα γίνουν πιο δελεαστικά και πριν καν το καταλάβετε θα ξεφύγετε από το πρόγραμμα και θα κυριαρχήσει μέσα σας η αίσθηση της αποτυχίας. Επιτρέποντας στον εαυτό σας να απολαύσει κάποια στιγμή ένα από τα αγαπημένα σας γεύματα, μπορείτε να βρείτε μία ισορροπία που θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα.



Αποκλείετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων

Ο λόγος για τον οποίο οι υδατάνθρακες, το λίπος και οι πρωτεΐνες ονομάζονται μακροθρεπτικά συστατικά είναι επειδή το σώμα μας χρειάζεται αυτές τις θρεπτικές ουσίες σε μεγάλες ποσότητες. Ένα πρόγραμμα διατροφής που σας λέει να εξαλείψετε πλήρως οποιαδήποτε από αυτές τις μεγάλες κατηγορίες, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Περιμένετε αποτελέσματα πολύ σύντομα

Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι για την υγιή και μόνιμη απώλεια βάρους, θα πρέπει να χάσετε περισσότερο από μισό με ένα κιλό ανά εβδομάδα. Αν αναμένετε πιο γρήγορη απώλεια βάρους και τελικά αυτό δεν συμβεί, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείτε. Να θυμάστε ότι θα κερδίσετε αυτό τον αγώνα αργά και σταθερά.

Παραλείπετε γεύματα
Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να χάσετε θερμίδες, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να σας οδηγήσει να φάτε περισσότερο αργότερα μέσα στην ημέρα. Τρώτε με μέτρο όταν αισθανθείτε ότι πεινάτε, προκειμένου να κρατήσετε την πείνα σας υπό έλεγχο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ