Δανία: Ο Κόμης Χένρικ έγινε 14 ετών και έχει ένα νέο πορτρέτο - Οι ευχές από το παλάτι (φωτό)

Χρόνια πολλά στον μικρό!

Ο κόμης Henrik de Monpezat, ο γιος του πρίγκιπα Joachim της Δανίας και της πριγκίπισσας Marie, γιορτάσε τα 14α γενέθλιά του αυτή την Πέμπτη. Για την περίσταση, το Παλάτι αποκάλυψε ένα νέο πορτρέτο του εγγονού της βασίλισσας Μαργρέθης Β'.

Αυτήν την περίοδο στις σχολικές διακοπές από το σχολείο, ο γιος του πρίγκιπα Ιωακείμ και της πριγκίπισσας Μαρί ήταν στη Δανία στην αρχή της εβδομάδας. Με τους γονείς του και τη μικρότερη αδερφή του, την Κοντέσα Αθηνά, επισκέφτηκε το Kattegatcentret , ένα δημόσιο ενυδρείο που βρίσκεται στη Grenå, μια πόλη-λιμάνι στη δυτική Γιουτλάνδη, την Τρίτη 2 Μαΐου.

Ένα νέο πορτρέτο με την υπογραφή της πριγκίπισσας Μαρί

Τα 14 χρόνια του εγγονού της κυρίαρχης τιμήθηκαν, τόσο στην ιστοσελίδα της δανικής μοναρχίας όσο και στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, με τη διάδοση ενός νέου πορτρέτου. Σε αυτή τη φωτογραφία, με την υπογραφή της μητέρας του Χένρικ, ποζάρει έξω, μπροστά σε ένα δέντρο, χαμογελαστός και ντυμένος με ένα λευκό και μπλε ριγέ πουκάμισο κάτω από ένα ναυτικό σακάκι με γιακά από δέρμα προβάτου.

 

 

Γεννημένος στις 4 Μαΐου 2009 στις 4:57 π.μ. στο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη, ο πρίγκιπας Henrik της Δανίας πήρε το όνομά του από τον παππού του πατέρα του, τον αποθανόντα πλέον Πρίγκιπα Consort Henrik.

Είναι το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Ιωακείμ και της πριγκίπισσας Μαρίας, που τότε απέκτησαν μια κόρη, την Αθηνά. Η οποία γιόρτασε τα 11 χρόνια της στις 24 Ιανουαρίου . Αλλά ο Χένρικ έχει επίσης δύο μεγαλύτερους ετεροθαλείς αδερφούς, τον Νικολάι, 23, και τον Φέλιξ, 20, από τον γάμο του πατέρα του με την πρώτη του σύζυγο, Αλεξάντρα Μάνλεϊ

Ο κόμης Henrik de Monpezat στη Grenå, 2 Μαΐου 2023

Διαβάστε ακόμη: Ο πρίγκιπας Ιωακείμ φεύγει από τη Γαλλία - Άγνωστο αν θα γυρίσει στη Δανία μετά το «χαστούκι» της βασίλισσας Μαργαρίτας

Ο Χένρικ δεν είναι πλέον Πρίγκιπας της Δανίας

Ένατος στη σειρά για τον θρόνο της Δανίας, μετά τον θείο του, τον διάδοχο του θρόνου Φρειδερίκο, τα τέσσερα παιδιά του τελευταίου και την πριγκίπισσα Μαρία, τον πατέρα του και τα δύο ετεροθαλή αδέρφια του, ο έφηβος έχασε την 1η Ιανουαρίου του ίδιου έτους –όπως ο Νικολάι, ο Φέλιξ και η Αθηνά– τον ​​τίτλο του του Πρίγκιπα και του κατηγόρου του της Βασιλικής Υψηλότητας, με απόφαση του μονάρχη .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ