Άκης Πετρετζίκης: Εύκολο και γρήγορο πιάτο για σας που δεν θέλετε να φάτε την ημέρα σας στην κουζίνα - Βίδες με πέστο βασιλικού

Ένα νόστιμο πιάτο...

Συστατικά

500 γρ. βίδες

300 γρ. ελαιόλαδο

120 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

1-2 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

135 γρ. φύλλα βασιλικού

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

1 κ.σ. φύλλα βασιλικού

40 γρ. παρμεζάνα, σε flakes

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα ζυμαρικά

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, και βράζουμε για 8 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.

Για τη σάλτσα πέστο

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν.

Αφαιρούμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα με μια σπάτουλα σιλικόνης, και χτυπάμε ξανά μέχρι να διαλυθεί τελείως ο βασιλικός.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, και χτυπάμε για ακόμα 3-4 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε τη σάλτσα πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίχνουμε μέσα τα καυτά ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Για το σερβίρισμα

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και πιπέρι.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και flakes παρμεζάνας.

Σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ