Τοpwoman η Χριστίνα Καραθανάση: Η Philogist_ina του Instagram - θα σου μάθει (καλύτερα) ελληνικά μέσω των social media

Το account με τo οποίο θα κολλήσεις, αφού θα σε γεμίζει «γνώσεις» με έξυπνο τρόπο... 

 

Έχετε ακούσει ποτέ για τους influencers της ελληνικής γλώσσας; Κι'όμως υπάρουν και είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να μάθουμε (καλύτερα) Ελληνικά. 

Η Χριστίνα Καραθανάση είναι φιλόλογος και είναι η η Philologist-ina, όπως συστήνεται η ίδια μέσω του site της philologist-ina.gr. 

 

 

 

 

Στόχος της παραμένει να βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν κάτι νέο ή να θυμηθούν κάτι που ξέχασαν. Ελπίζει να προσφέρει ποιοτικό, κατά βάση ψηφιακό, εκπαιδευτικό υλικό!

Η ίδια γράφει στον ιστότοπό της: ''Ο Ignacio Estrada είχε πει «Αν ένα παιδί δε μαθαίνει με τον τρόπο που του διδάσκουμε, ίσως θα πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μαθαίνει».

Με το σκεπτικό αυτό, θέλησα να δημιουργήσω έναν χώρο, όπου η γνώση θα παρουσιάζεται με ελκυστικό τρόπο και στον οποίο θα προωθείται η αλληλεπίδραση των χρηστών με το υλικό.

 

 

Αξιοποιώντας τεχνολογικά μέσα, όπως βίντεο, φωτογραφίες και λεξιλογικά κουίζ, η μάθηση μοιάζει πιο διασκεδαστική.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολλές ώρες στο κινητό, ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε κάτι νέο είναι μέσω αυτού''. 

Στον λογαριασμό της στο Instagram μπορεί να δει κανείς αναρτήσεις που παρουσιάζουν συχνά λάθη στον προφορικό και γραπτό λόγο, με σκοπό να βελτιώσει την έκφρασή του, ενώ αναρτώνται και λέξεις που σπανίζουν, ώστε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του. 

Στον ιστότοπό της θα βρείτε ότι ακριβώς χρειάζεστε, ενώ μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία της και να επικοινωνήσετε μαζί της για οποιαδήποτε απορία. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως φιλόλογος και διδάσκει τα μαθήματα των Αρχαίων και Νέων Ελληνικών, αλλά κι εκείνο των Λατινικών.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, παρακολουθεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης". Λίγους μήνες πριν εκδόθηκε και το πρώτο της σχολικό βοήθημα για το μάθημα των Λατινικών στη Β΄ Λυκείου (Εκδόσεις: 24 γράμματα).

Να σημειώσουμε πως η όμορφη δασκάλα δημιούργησε τη Philologist-ina.gr πριν τρία περίπου χρόνια, μια άκρως καλαίσθητη σελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου, στην οποία περιλαμβάνεται ψηφιακό υλικό προς αξιοποίηση από μαθητές και καθηγητές.

Σε συνέχεια της σελίδας αυτής, διαχειρίζεται και τα αντίστοιχα προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Instagram, Facebook, Tik Tok), στα οποία αναρτώνται quiz, φωτογραφίες και βίντεο που στοχεύουν στη βελτίωση του προφορικού και γραπτού λόγου!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ