Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει American fried chicken - Λαχταριστό και ζουμερό, θα σας πάρει το μυαλό

Μπορείτε να το απολαύσετε με τηγανιτές πατάτες και μια συνοδευτική σαλάτα.... 

Συστατικά

8 κοπανάκια

500 γρ. ξινόγαλο

Για το πανάρισμα

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

3 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.σ. πιπέρι καγιέν

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. θυμάρι

600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

γιαούρτι στραγγιστό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης..

Βάζουμε τα κοπανάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξινόγαλο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να εφάπτεται στο μείγμα ώστε να μείνουν βυθισμένα στο ξινόγαλο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Για το πανάρισμα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε τα κοπανάκια στο μπολ με τα μπαχαρικά και βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.

Εναλλακτικά, μπορούμε να δώσουμε χρώμα στο τηγάνι για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ