Εβδομάδα μόδας Παρίσι: O οίκος Balmain και το φαντασμαγορικό του show - Επέστρεψε στις "ρίζες" του (φωτο&βιντεο)

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζει την πορεία της κάνοντας ξεκάθαρο τώρα πια το νέο όραμα των περισσότερων designer: επιστροφή στις ρίζες.

Ο Goethe έλεγε ότι «η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον με τα μεγάλα θετικά στοιχεία του παρελθόντος». Μια φράση πολύ κοντά στη γενικότερη αντίληψη, ότι η εξέλιξη πρέπει να έρχεται πάντα μέσα από τη γνώση της ιστορίας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η ίδια αντίληψη φαίνεται να έχει κυριεύσει το μυαλό των designers των περισσότερων οίκων μόδας του Παρισιού, αφού αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα συλλογές του Paris Fashion Week, ο κόσμος της μόδας μοιάζει να θέλει να επιστρέψει στις ρίζες του.

Balmain-F23-009.jpg

Ακριβώς αυτή ήταν η διάθεση του Olivier Rousteing τους τελευταίους πέντε μήνες, καθώς εργαζόταν πάνω στη νέα FW23 ready to wear συλλογή του οίκου Balmain. Το πολύτιμο αρχείο του Monsieur Balmain βρίσκεται πάντα εκεί ως μέσο έμπνευσης για κάθε creative director που έχει περάσει από τον οίκο και ο Olivier Rousteing έχει συμπληρώσει αισίως τα 12 χρόνια στο τιμόνι του. Ωστόσο, κάθε μία νέα του συλλογή είναι τόσο φρέσκια και εντυπωσιακή, που τον κρατά αναπόφευκτα στην κορυφή.

Στο catwalk είδαμε όλα τα signature items του Pierre Balmain από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και τα 70s, όταν ο Γάλλος σχεδιαστής διαμόρφωσε την παγκόσμια μόδα με τις δημιουργίες του.

Η στενή μέση, τα θρυλικά καπέλα του σε lamp shape style, οι έντονοι ώμοι, το θηλυκό tailoring με τα προσεγμένα πέτα αλλά και τα polka dot prints του, που εδώ μεταμορφώθηκαν σε μικρές, λευκές βούλες με πέρλες.

Οι δραματικοί τεράστιοι φιόγκοι του και τα corsets και φορέματα γλυπτά παρουσιάστηκαν στα τελευταία looks της συλλογής, με το μαύρο και το λευκό να είναι τα δύο χρώματα που κυριάρχησαν στην παλέτα του επόμενου χειμώνα. Τα περισσότερα μοντέλα εμφανίστηκαν στο catwalk με flats, είτε chic μπαλαρίνες διακοσμημένες με πέρλες είτε minimal mules, ενώ ακόμη και τα platformed ψηλοτάκουνα ντύθηκαν με satin ή βελούδο.

Αυτή τη φορά ο Olivier Rousteing έφυγε μακριά από το θόρυβο της εποχής και μας χάρισε μια σύγχρονη εκδοχή του Balmain.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ