Tripadvisor: Η Αθήνα τρίτος καλύτερος πολιτιστικός προορισμός στον κόσμο – Γιατί μας ψήφισαν, τι άλλαξε την εικόνα μας

Πρώτος προορισμός η πόλη Φες στο Μαρόκο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιερουσαλήμ.

Ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες που οι επισκέπτες προτιμούν για πολιτιστικό τουρισμό αναδείχθηκε για το 2023 η πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα ορίστηκε ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για όσους επιθυμούν ταξίδια με κύριο χαρακτηριστικό τον πολιτισμό το 2023, σύμφωνα με τα Travellers’ Choice Awards της Tripadvisor.

Αξίζει να σημειωθεί τα βραβεία αναδεικνύονται έπειτα από ψηφοφορία και κριτικές εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας από όλο τον κόσμο.

"Ιστορία, τέχνη, μουσική, κουζίνα—αυτά τα κορυφαία σημεία τα έχουν όλα, καθώς και εμβληματικά αξιοθέατα και εμπειρίες που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Άλλοτε γνωστή για το νέφος, την κίνηση και την άναρχη ρυμοτομία της, η Αθήνα ανανεώθηκε σημαντικά χάρη στα έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα πεντακάθαρα πάρκα και δρόμοι, το υπερσύγχρονο μετρό, οι καινούργιοι αυτοκινητόδρομοι, το εύκολα προσβάσιμο αεροδρόμιο και οι πινακίδες σε άψογα αγγλικά διευκολύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν το ταξίδι τους. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τα όμορφα αξιοθέατα της Αθήνας, πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας στα νησιά: η Ακρόπολη, ο Ναός του Ολυμπίου Διός και οι θησαυροί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αποτελούν ορόσημα της ιστορίας του Δυτικού κόσμου".

Ως πρώτος πολιτιστικός προορισμός αναδείχθηκε η Φες στο Μαρόκο και δεύτερη η Ιερουσαλήμ. Ακολουθούν, δε, πόλεις όπως το Δουβλίνο, το Τζαϊπούρ στην Ινδία, η Κούβα, η Βουδαπέστη και το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ