Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Γιάννης Λουκάκος: Λαχταριστό σουβλάκι κοτόπουλο - Η τέλεια επιλογή για την Τσικνοπέμπτη

Είναι λαχταριστά και πεντανόστιμα...

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

  • 800 γρ. κοτόπουλο, στήθος
  • 100 γρ. μαρινάδα με βότανα
  • 8 μικρές πίτες
  • σάλτσα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα με βότανα

  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, σε σκελίδα
  • 45 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 18 γρ. δενδρολίβανο, φύλλα
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού

Για τη σάλτσα λεμόνι

  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμονιού
  • 45 γρ. χυμός λάιμ
  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ
  • ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ (dijon)
  • ΛΑΪΜ
  • ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
  • ΛΕΜΟΝΙΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

Κόβουμε τα στήθη σε κύβους των 25-30 γρ. περίπου. Τοποθετούμε τους κύβους σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαρινάρουμε για 1-2 ώρες. 

Περνάμε τα καλαμάκια, των 100 γρ. το καθένα, στους κύβους, δηλαδή 4 κομμάτια στο κάθε καλαμάκι και αλατίζουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. 

Τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις πίτες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο, παράλληλα με τα σουβλάκια.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις πίτες και τη σάλτσα λεμόνι.

Για τη μαρινάδα με βότανα

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα λεμόνι

Τοποθετούμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Εάν χρειάζεται, αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ