Το eirinika προτρέπει: Βοηθήστε τους σεισμοπαθείς – Οι δήμοι Φιλοθέης-Ψυχικού, Γλυφάδας, Παπάγου-Χολαργού, Περιστερίου, Αιγάλεω κινητοποιήθηκαν ήδη

Αλληλεγγύη και προσφορά, δύο λέξεις που εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά

Το δράμα που βιώνουν σε Τουρκία και Συρία από τον καταστροφικό σεισμό οι άνθρωποι που επέζησαν, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητη την Ελληνική Κοινωνία.

Το κύμα προσφοράς σε είδη πρώτης ανάγκης, συνεχώς μεγαλώνει. Οι δήμοι μπορούν να αναλάβουν να συντονίσουν των κατοίκων τους, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης που έχουν οι χτυπημένοι από τον εγκέλαδο που κατάφεραν και επέζησαν.

Ήδη αρκετοί δήμοι έχουν κινητοποιηθεί από την πρώτη μέρα αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος για τα περίπου 12 εκατ. κατοίκων της περιοχής

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την προσπάθεια του, καθώς και για τα είδη που χρειάζονται σε Τουρκία και Συρία.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες, αρκεί να στεφτείτε ότι μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι, ούτε και υπάρχοντα, ούτε ρούχα.

Στους δήμους που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν βοήθεια είναι μεταξύ άλλων οι Παπάγου- Χολαργού, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Περιστερίου, Αιγάλεω, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.

Πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει και κυριολεκτικά όλοι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν είτε μέσα των Δήμων, είτε μέσα από εθελοντικές ομάδες, ακόμα και μέσα από τις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Ανακοίνωση με τα είδη πρώτης ανάγκης έχει αναρτήσει η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα στο twitter.

Δείτε:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ