O μύκητας Biofoul κρατάει ομήρους εκατοντάδες επιβάτες στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Viking Orion - Απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός (φωτό - βίντεο)

Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul»

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, ένα κρουαζιερόπλοιο δεν κατάφερε να προσεγγίσει λιμάνι λόγω βιολογικών ρύπων.

Οι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Orion της Viking, βρέθηκαν στη θάλασσα για μια εβδομάδα, καθώς το ένα λιμάνι μετά το άλλο στη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια στην Αυστραλία αρνήθηκαν την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου.

 

Το Viking Orion, που παρουσιάστηκε το 2018 ως το πέμπτο κρουαζιερόπλοιο του ωκεάνιου στόλου της εταιρείας, αναχώρησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 22 Δεκεμβρίου για μια κρουαζιέρα δύο εβδομάδων Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το maritime, το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποίησε δύο προσεγγίσεις στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, στην Tauranga και στο Napier, πριν εντοπιστεί το πρόβλημα ενώ το πλοίο βρισκόταν στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 26 Δεκεμβρίου. Έκτοτε, είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που αναζητά λιμάνι προσέγγισης.

vikingcruises

Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul», μια συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών ή μικρού ζώου που είναι «δυνητικά επιβλαβής», καθώς μπορεί να επιτρέψει την εισαγωγή «χωροκατακτητικών ειδών σε μη αυτόχθονα ενδιαιτήματα».

 

 

Οι επιβάτες είναι αναστατωμένοι που έχασαν τέσσερα από τα οκτώ προγραμματισμένα λιμάνια προσέγγισης της κρουαζιέρας και αντ' αυτού πέρασαν μια εβδομάδα στη θάλασσα. Η Viking φέρεται να ζήτησε συγγνώμη. Οι επιβάτες που επέβαιναν στην κρουαζιέρα σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τους είπαν ότι θα λάβουν αποζημίωση τουλάχιστον 50 τοις εκατό.

Το υπουργείο Αλιείας της Αυστραλίας είπε ότι η διαχείριση του Biofoul είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα αφικνούμενα διεθνή σκάφη» και ξεκαθάρισε ότι το κρουαζιερόπλοιο έπρεπε να καθαριστεί προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών» στα αυστραλιανά ύδατα.

«Επαγγελματίες δύτες επιστρατεύθηκαν κατευθείαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να καθαρίσουν το κύτος, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοικτά των αυστραλιανών υδάτων», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το BBC, δεν δόθηκε άδεια ελλιμενισμού στο κρουαζιερόπλοιο ούτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, στο Ντούνεντιν και στο Χόμπαρτ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ