Βολοντιμίρ Ζελένσκι: «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το περιοδικό Time - «ενσάρκωσε την αντίσταση της χώρας του απέναντι στη ρωσική εισβολή»

Η απόφαση του Ζελένσκι να παραμείνει στο Κίεβο αντί να αποδεχτεί μια πρόταση παράδοσης, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές, ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακηρύχθηκε το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Σημειώνεται πως προ ημερών και οι Financial Times είχαν ανακηρύξει τον Ζελένσκι ως πρόσωπο του 2022.

Όπως είχαν αναφέρει οι Financial Times, ο πρώην κωμικός ηθοποιός και νυν πολιτικός έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία για εξαιρετική επίδειξη ηγεσίας και σθένους.

Ενδεικτικά όσα γράφει για τον Ζελένσκι το Time στο μακροσκελές άρθρο με το οποίο συνοδεύει την τιμητική διάκριση του Ουκρανού ηγέτη:

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο τoυ Time.com

«Δεν υπήρχαν πολλά (σ.σ. πριν από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου) στη βιογραφία του Ζελένσκι που να δείχνουν ότι εκείνος θα ήταν πρόθυμος να κάτσει και να πολεμήσει. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό ούτε είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις του.

 

 

 

 

Ήταν πρόεδρος μόλις από τον Απρίλιο του 2019. Τα επαγγελματικά του ένστικτα προέρχονταν από την ηθοποιία, την κωμωδία και τον κινηματογράφο. Αυτή η εμπειρία αποδείχθηκε ότι είχε τα πλεονεκτήματά της. Ο Ζελένσκι προσαρμόστηκε Τώρα το κοινό του είναι ο κόσμος.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ