Η πριγκίπισσα Μαρία Λάουρα του Βελγίου ντύθηκε νύφη - Η τεράστια ουρά, η τιάρα, τα καπέλα της βασίλισσας & της διαδόχου (φωτό)

Άλλοι έχουν κηδείες και άλλοι γάμους!

Και ενώ στην Βρετανία έχουν βασιλική κηδεία... οι royals του Βελγίου είχαν βασιλικό γάμο!

Η πριγκίπισσα Μαρία Λάουρα (Maria Laura) παντρεύτηκε το Σάββατο στις Βρυξέλλες τον 31χρονο Γαλλοβρεταν επενδυτικό τραπεζίτη  William Isvy. 

Προηγήθηκε μια πολιτική τελετή στο Δημαρχείο των Βρυξελλών, ενώ ακολούθησε θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γκουντούλα, σύμφωνα με το Town & Country.

Η 34χρονη royal, η οποία είναι κόρη της πριγκίπισσας Άστριντ και εγγονή του βασιλιά Αλβέρτου Β', φόρεσε στον πολιτικό γάμο ένα μίνι φόρεμα Gucci

Όσο για την θρησκευτική τελετή, εκεί την είδαμε με ένα κομψό νυφικό Vivienne Westwood και την Savoy-Aosta Diamond τιάρα να στολίζει το κεφάλι της.

Ο εκπρόσωπος του ζευγαριού, Herve Verhoosel, δήλωσε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι το φόρεμα της νύφης έχει «μεγάλη ιστορική επιρροή» στο σχεδιασμό του.

«Ο κορσές και η λαιμόκοψη είναι εμπνευσμένα από την μόδα 18ου αιώνα και ο τρόπος που πέφτει το ύφασμα στους ώμους και  το ισχίο θυμίζει αρχαία ελληνικά αγάλματα», πρόσθεσε ο Verhoosel.

Φυσικά το νυφικό της είχε και μια μεγάλη ουρά (πάνω από 3 μέτρα!) - κάτι που συνηθίζεται στους βασιλικούς γάμους - ενώ το look ολοκληρώθηκε με ένα δαντελένιο πέπλο.

Η αδελφή της Μαρίας Λάουρα, πριγκίπισσα Λουίζα (luisa), ήταν μάλιστα ένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που βοήθησαν την νύφη με την τεράστια ουρά του φορέματός της.

Παρόντες στον γάμο ήταν φυσικά οι γονείς της 34χρονης, καθώς και οι παππούδες της.

Από τις δύο τελετές δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια ο βασιλιάς Φίλιππος με την σύζυγό του βασίλισσα Ματθίλδη και τα παιδιά τους. Άλλωστε ο βασιλιάς του Βελγίου είναι θείος της νύφης.

Στην πολιτική τελετή η Ματθίλδη φόρεσε ένα κόκκινο φόρεμα συνδυασμένο με nyde γόβες, clutch και ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.

Στον θρησκευτικό γάμο την είδαμε με ένα floral φουστάνι, ροζ γόβες και ένα μεγάλο - επίσης ροζ - καπέλο

Η 14χρονη κόρη της πριγκίπισσα Λεονόρ φόρεσε ένα φόρεμα σε mint χρώμα με ασορτί μπαρέτες, ενώ η 20χρονη διάδοχος πριγκίπισσα Ελίζαμπεθ ήτα ντυμένη στα κόκκινα.

Ειδικότερα επέλεξε ένα φόρεμα, τύπου κάπα, με κρόσσια στο κάτω μέρος, συνδυασμένο με ασορτί clutch και καπέλο. Όσο για τους άντρες της οικογένειας εκείνοι ήταν ντυμένοι με τα επίσημα κοστούμια τους.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ματθίλδη πάντρεψε πρόσφατα και τον αδελφό της, με την οικογένεια να δίνει το παρών στον γάμο. 

*Φωτογραφίες σε κείμενο: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ