Υπό ιατρική παρακολούθηση η βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της 96χρονης μονάρχη - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ (βίντεο)

Στο πλευρό της ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα και ο Ουίλιαμ

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ (Balmoral) στην Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση.Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

 

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Και τα τέσσερα παιδιά της βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV. 

Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο Δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σκωτία μεταβαίνουν και ο πρίγκιπας Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

PA POOL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας». 

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης...και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας». 

Το δίκτυο BBC ONE  άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι η 96χρονη μονάρχης την Τετάρτη ακύρωσε την συνάντησή της με τους συμβόλους της (Privy Council), με τους γιατρούς να τη συμβουλεύουν να ξεκουραστεί.

 

 

Η πρωθυπουργός Λιζ Τρους είπε ότι «όλη η χώρα ανησυχηθεί βαθύτατα» από τα νέα. «Οι σκέψεις μου - και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας - είναι με την Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC.

Η βασίλισσα «διόρισε» την κυρία Τρους ως πρωθυπουργό της χώρας, στο Balmoral την Τρίτη, αντί να ταξιδέψει στο Λονδίνο για την εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, η Ελισάβετ πραγματοποιούσε κανονικά την συνάντηση με τον εκάστοτε νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η υγεία της βασίλισσας  ήταν στα πρωτοσέλιδα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί μπαστούνι για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια. Η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε αργότερα τον ίδιο μήνα στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και κατά συνέπεια ακύρωσε ένα ταξίδι στην Ιρλανδία πριν επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα.

Τον Μάιο μια δήλωση των Ανάκτορων του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε ότι η Ελισάβετ  θα έχανε «απρόθυμα» μια επίσημη επίσκεψη, λόγω «κινητικών προβλημάτων». Η απόφαση ελήφθη σε «συνεννόηση με τους γιατρούς της», σύμφωνα με το παλάτι.

Δείτε επίσης: Τι θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ; Όσα προβλέπει το πρωτόκολλο - θα βυθιστεί σε πένθος η χώρα

Παράλληλα έχασε το Royal Ascot για πρώτη φορά από τη στέψη της, που έγινε πριν από επτά δεκαετίες. Επίσης αποχώρησε νωρίτερα - λόγω «δυσφορίας» - από τις εκδηλώσεις  για τον εορτασμό των  70 χρόνων της στο θρόνο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ