Ζίτσα: Έγινε ευθανασία στο γαϊδουράκι-Τα τραύματά του ζώου ήταν πολύ βαθιά (βίντεο)

Γράφτηκε δυστυχώς ο επίλογος για το γαϊδουράκι.

Μάχη με το χρόνο για να σωθεί το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα έδωσαν  εξειδικευμένοι κτηνίατροι… ωστόσο κρίθηκε μάταιη η μεταφορά του στην Αττική, καθώς κάτι τέτοιο απλώς θα παρέτεινε τον βασανισμό του ζώου.

Όπως αναφέρει το epiruspost, το γαϊδουράκι υπέστη βαρύ υποθερμικό σοκ και έφερε σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η ευθανασία, διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ. Νωρίτερα είχε εξεταστεί από ιππίατρο ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Μετά την γνωμάτευση το γαϊδουράκι εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Γιάννινα ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη.

Και οι δύο γιατροί έκριναν ότι τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και καθιστούσαν αδύνατη ακόμη και την μεταφορά σε κλινική. Έτσι κρίθηκε επιβεβλημένη η διαδικασία της ευθανασίας η οποία ολοκληρώθηκε στο χώρο της κτηνοτροφικής μονάδας όπου βρισκόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι καταγγελίες κατοίκων, -σύμφωνα με την ertnews, πως ο γάιδαρος έπεσε όντως θύμα άγριας κακοποίησης, με τον κτηνοτρόφο να επιμένει πως πρόκειται για ατύχημα.

Όπως δήλωσε: «Πήγα να βρω το γαϊδαράκο μου που δέχτηκε επίθεση από άγρια ζώα και κατά τη μεταφορά του στο στάβλο έπεσε από την καρότσα και ορκίζομαι ότι δεν το κατάλαβα. Έχω 3 γαϊδουράκια, που τα αγόρασα γιατί τα αγαπώ αυτά τα ζώα. Με παρουσιάζουν εγκληματία… Ήταν η κακιά στιγμή».
Κάτοικος της περιοχής διαψεύδει , όμως τον κτηνοτρόφο λέγοντας ειδικότερα ότι «βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε ένα στύλο, το οποίο φέρνει γύρω γύρω το ζώο μέχρι να φτάσει στην άκρη. Περνούσα εγώ και με το μαχαίρι το έκοβα για να πάει να πιει νερό».

Θυμίζουμε ότι Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε ότι ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την κακοποίηση του γαϊδάρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ