Μπανάνα η ….. «έξυπνη»: Όλα τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία - απολαύστε την & θα χάσετε ακόμη και κιλά - αστους να λένε

Οι μπανάνες είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν συνολικά την υγεία μας...

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξετε την μπανάνα στην καθημερινή σας διατροφή. Παρακάτω αναλύουμε μερικά από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

Έλεγχος της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι βασικά μέταλλα που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. Και τα δύο παίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς και σταθερής αρτηριακής πίεσης. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα παρέχει το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για κάλιο και το 16% για το μαγνήσιο, καθιστώντας την εξαιρετική πηγή και των δύο θρεπτικών συστατικών! Η λήψη επαρκούς ποσότητας καλίου και μαγνησίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Για ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης .

Απώλεια βάρους

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει ότι θα σας κρατήσουν χορτάτους, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα τρόφιμα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτό μπορεί να μειώσει τη συνολική θερμιδική σας πρόσληψη για την ημέρα, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο απώλειας βάρους.

Καλή για έγκυες γυναίκες

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις έγκυες γυναίκες. Καταρχήν, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φολικό οξύ. Το φολικό οξύ χρησιμοποιείται για την παραγωγή επιπλέον αίματος που χρειάζεται το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, που βοηθά πρόληψη της αναιμίας.

Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της ναυτίας, καθιστώντας τις ένα τέλειο σνακ για τις έγκυες γυναίκες που αντιμετωπίζουν την πρωινή ναυτία. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όταν καταναλώνονται μεταξύ των γευμάτων.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την πρόσληψη αλατιού, γιατί μπορεί εύκολα να αναγκάσει το σώμα να συγκρατήσει νερό και να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.Το κάλιο στις μπανάνες βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται γρήγορα το αλάτι, μειώνοντας τις πιθανότητες αρνητικών παρενεργειών που προκαλούνται από το αλάτι.

Ενισχύστε την ενέργεια και αυξήστε την αντοχή

Οι μπανάνες αποτελούνται από τρία διαφορετικά είδη σακχάρων: γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη απορροφώνται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και παρέχουν μια άμεση ώθηση ενέργειας. Η σακχαρόζη, από την άλλη, απορροφάται αργά και έτσι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ώστε να μην κορυφώνονται ποτέ και να πέφτουν απότομα. Αυτή η μακροχρόνια παροχή ενέργειας από τις μπανάνες είναι εξαιρετική για την αύξηση της αντοχής.

Οι μπανάνες είναι επίσης ένας εξαιρετικός ενισχυτής ενέργειας για τη διάνοιά σας. Το κάλιο δρα ως καύσιμο για τον εγκέφαλο, καθιστώντας μας πιο προσεκτικούς και δεκτικούς στη μάθηση, ενώ το μαγνήσιο βοηθά στη βελτίωση της ικανότητάς μας να εστιάζουμε. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ