Σπύρος Σούλης: Μεταμορφώστε το ενοικιασμένο σπίτι σε παλατάκι – Εύκολα & οικονομικά (φωτό)

Μένετε στο ενοίκιο; Αυτό δεν σημαίνει ότι το σπίτι σας πρέπει να είναι βαρετό και μονότονο. Δείτε πώς θα του δώσετε το δικό σας στίγμα!

Τα έχει φέρει έτσι η ζωή ώστε να μένετε στο ενοίκιο; Αυτό δεν σημαίνει ότι το σπίτι που νοικιάζετε δεν μπορεί να έχει καθόλου τη δική σας πινελιά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το δεκάλογο της διακόσμησης αφιερωμένο σε όλους τους προσωρινούς ιδιοκτήτες που ψάχνουν φρέσκιες ιδέες για να ανανεώσουν το χώρο τους και να τον κάνουν δικό τους κι όλα αυτά χωρίς –φυσικά– να χρειαστεί να ξοδέψετς ένα ενοίκιο και... μια περιουσία.

Μια αποθήκη, αλλά τι αποθήκη


Μπορεί οι εντοιχισμένες και μόνιμες κατασκευές να απαγορεύονται με ρητή εντολή του ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοικιάζετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς θα μείνετε χωρίς αποθηκευτικό χώρο. Μια βιβλιοθήκη ή μια συρταριέρα σίγουρα μπορεί να σας χαρίσουν έξτρα χώρο. Ειδικά αν στα ράφια της πρώτης προσθέσετε μοντέρνα κουτιά και καλάθια τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με όλα τα μικροπράγματά σας.

Αλλάξτε του ... τα πόμολα

Τα πόμολα του σπιτιού που νοικιάζετε είναι βαρετά και παλιά; Κανένα πρόβλημα! Μπορείτε απλά να τα αλλάξετε και –πιστέψτε μας–η διαφορά θα είναι τεράστια. Και μην μείνετε εκεί, επεκταθείτε και στους διακόπτες!

Πετάξτε τις κουρτίνες!

Πολλά ενοικιαζόμενα σπίτια έρχονται πακέτο με παλιές κουρτίνες ή περσίδες. Για να αποφύγετε αυτό το διακοσμήτικό «έγκλημα» στο σπίτι σας που το κάνει να θυμίζει δωμάτιο νοσοκομείου, αλλάξτε τις χωρίς δεύτερη σκέπη. Προτιμήστε λιτές, ξύλινες περσίδες ή κουρτίνες σε ουδέτερα χρώματα τις οποίες μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο επόμενο σπίτι σας! Δεν ξέρετε πώς να υπολογίσετε τις κουρτίνες σας; Μάθετε εδώ.

«Ντύστε» τα ντουλάπια

Το σπίτι που νοικιάζετε είναι παλιό με αποτέλεσμα η κουζίνα σας να θυμίζει κάτι που ήταν μοντέρνο τη δεκαετία του 1960, αλλά σήμερα θεωρείται μάλλον ξεπερασμένο. Για να δώσετε ζωή στην κουζίνα σας, ντύστε τα ντουλάπια της εσωτερικά ή εξωτερικά με ένα μοντέρνο διακοσμητικό αυτοκόλλητο. Το τελευταίο μάλιστα αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήνει σημάδια πίσω του.  Σπίτι στο ενοίκιο: Φάκελος Κουζίνα! Δείτε 4 τρόπους για να την αναβαθμίσετε!
 

Αξεσουάρ, αξεσουάρ, αξεσουάρ

Τα διακοσμητικά αξεσουάρ είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης. Παράλληλα, αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να δώσετε την προσωπική πινελιά σας σε κάθε χώρο. Από διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια μέχρι βάζα και κηροπήγια, διακοσμήστε το ενοικιαζόμενο σπίτι σας χωρίς φόβο αλλά με πάθος!

Ταπετσαρία στοπ!

Μπορεί οι ταπετσαρίες να είναι ξανά στη μόδα αλλά παίρνουν κόκκινη κάρτα στην κατηγορία «Ενοίκιο». Ο βασικός λόγος είναι ότι η αφαίρεσή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη όταν εφαρμόζονται σε επιφάνειες. Στη θέση τους, προτιμήστε τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα για οποία μιλήσαμε παραπάνω.

Θέλει αρετή και τέχνη ...το ενοίκιο!

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην βάλετε λίγη τέχνη στο σπίτι σας. Από τους πίνακες μέχρι τις φωτογραφίες σας, τα κάδρα, τα γλυπτά και οι ταπισερί θα κάνουν το σπίτι σας ξεχωριστό. Μόνη εξαίρεση: οι τοιχογραφίες.

Επάνω σε χαλιά

Τα χαλιά πέρα από ζεστασιά χαρίζουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στο σπίτι σας. Παράλληλα, μπορεί να σας βοηθήσουν να κρύψετε τυχόν ατέλειες στο δάπεδο του ενοικιαζόμενου σπιτιού σας. Με άλλα λόγια, τα χαλιά είναι must για κάθε σπίτι στο ενοίκιο!

Λίγο ακόμα φως

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό σε ένα σπίτι από τον σωστό φωτισμό.«Παίξτε» με τα διαφορετικά είδη και σχέδια και προσθέστε από μικρά πορτατίφ μέχρι και επιδαπέδια φωτιστικά.

Βουρ… στα φυτά

Δεν έχετε αυλή ή κήπο; Δεν πειράζει! Φέρτε τη φύση μέσα στο σπίτι σας. όπως αναφέρει το spyrossoulis.com. Τα φυτά δίνουν ζωή και χρώμα στο σπίτι σας.

Photo via spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ