Δημήτρης Σκαρμούτσος: Συνταγή για vegan μηλόπιτα - μια απολαυστική πρόταση

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε την πίτα μας όσο είναι ακόμα ζεστή!

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

100 ml καλαμποκέλαιο

110 γρ. ζάχαρη

Χυμός από 2-3 πορτοκάλια

50 ml κονιάκ

480-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Υλικά για τη  γέμιση:

5-6 μήλα

½ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

½ φλ. ξανθές σταφίδες

Ξύσμα λεμονιού (1 λεμόνι)

4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. σκόνη κανέλας

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Τοποθετούμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τα μήλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστό.

Τοποθετούμε προσεκτικά το ένα φύλλο στο ταψί που θα φτιάξουμε την πίτα μας και το απλώνουμε κατά μήκος όλης της επιφάνειας. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να κάνουμε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος της ζύμης.

Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε στο φύλλο. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καλύπτουμε την πίτα μας, τοποθετώντας τις λωρίδες ζύμης σε χιαστί.

Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στο πάνω μέρος της πίτας και την ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε την πίτα μας όσο είναι ακόμα ζεστή.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ