Τζέιμι Λι Κέρτις: «Σήμερα είναι τα γενέθλια της τρανς κόρης μου, είμαι περήφανη & ευγνώμων» (φωτό)

«Αυτή η χώρα χτίστηκε με βάση την ελευθερία»

Τα γενέθλιά της είχε πριν μερικές ημέρες η κόρη της Τζέιμι Λι Κέρτις, Ρούμπι και η διάσημη ηθοποιός της ευχήθηκε μέσα από μια ανάρτηση στα social media. Παράλληλα η ηθοποιός .έστειλε την στήριξή της στην τρανς κοινότητα.

«Σήμερα είναι τα γενέθλια της τρανς κόρης μου. Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι γονέας ενός τρανς παιδιού και στέλνω τη στήριξή μου σε όλες τις τρανς οικογένειες σε όλες τις ΗΠΑ που στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή από συντηρητικές νομοθεσίες.

Αυτή η χώρα χτίστηκε με βάση την ελευθερία. Στην ιδέα ότι όλοι όσοι ζουν εδώ πρέπει να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ελεύθερα αυτό που θέλουν» έγραψε στο post της η 63χρονη και πρόσθεσε:

Τώρα οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι οι γονείς που παρέχουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου στα δικά τους παιδιά είναι εγκληματίες και αξίζουν φυλακή. Αυτοί οι νόμοι είναι μεροληπτικοί, άδικοι και αντιαμερικανικοί. Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει έκφραση φύλου!

Ως περήφανος γονέας της τρανς κόρης μου ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως είναι».

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε την βλέπουμε να ποζάρει φορώντας ένα κουστούμι και ένα μπλουζάκι με την σημαία των τρανς, ενώ η κόρη της έκανε respot την ανάρτηση της μητέρας γράφοντας με την σειρά της: 

«Η μαμά μου με στήριξε σε όλη τη διαδρομή από τότε που έκανα come out ως τρανς. Την αγαπώ τόσο πολύ. Υπάρχουν σύμμαχοι της τρανς κοινότητας παντού, απλά πρέπει να τους ψάξετε. Και θα σταθούμε στο πλευρό σας σε όλο τον δρόμο».

Η Τζέμι Λι Κέρτις είναι παντρεμένη από το 1984 με τον Christopher Guest και έχουν  αποκτήσει μαζί την 26χρονη Ρούμπι και την 35χρονη Άνι. 

Η Ρούμπι γεννήθηκε αγόρι και οι γονείς της την έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, με την ηθοποιό να λέει παλιότερα σε συνέντευξή της ότι παρακολουθούσαν «με θαυμασμό και περηφάνια καθώς ο γιος μας έγινε η κόρη μας,Ρούμπι». Η 26χρονη αποκάλυψε ότι είναι τρανς τον Ιούλιο του 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ