Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη - Επανέναρξη διαπραγματεύσεων Ρωσίας - Ουκρανίας (φωτό -βίντεο)

Καθ' οδόν προς τη Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με ενημέρωση διπλωματικών πηγών. 

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά και για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

 

 

Ο Έλληνας πρόξενος στο καταφύγιο του ΟΑΣΕ

Ο πατέρας του προξένου σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στις συνθήκες που ζούσε ο γιος του στο υπόγειο του κτιρίου του ΟΑΣΕ.

«Οι άνθρωποι που μένουν εκεί αναφέρουν πως ακούν πυροβολισμούς από μακριά, καθώς το κτίριο αυτό δεν είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και επίσης είναι περιφραγμένο», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι δεν υπάρχει ρεύμα και τρεχούμενο νερό, ο φωτισμός γίνεται με όσα κεριά έχουν μείνει, ενώ τα τρόφιμα, τα οποία έφερε η αστυνομία, φτάνουν για περίπου πέντε ημέρες ακόμη.\

 «Μετά, δεν ξέρουν τι θα γίνει». Οι άνθρωποι στο καταφύγιο έχουν ένα υποτυπώδες γεύμα την ημέρα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει νερό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η αστυνομία «έδωσε συγχαρητήρια στον γιο μου και οι Ουκρανοί είναι ευγνώμονες που ένας ξένος, ένας Έλληνας, βρίσκεται κοντά τους. Νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά», λέει ο πατέρας του κ. Ανδρουλάκη.

 

 

 Θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία; Το Κρεμλίνο απαντά ότι δεν κάνει προβλέψεις

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να κάνει προβλέψεις για την πιθανή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Το έργο είναι δύσκολο και στην παρούσα κατάσταση το γεγονός και μόνο ότι συνεχίζονται είναι πιθανόν θετικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις. Περιμένουμε αποτελέσματα».

Η Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ, είναι απογοητευμένη που δεν υπήρξε καμία δημόσια δήλωση από αξιωματούχους της Δύσης για το γεγονός ότι σκοτώθηκαν 20 και πλέον άνθρωποι στην ελεγχόμενη από αυτονομιστές πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Ρωσία κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε επίθεση με πύραυλο εναντίον της πόλης. Η Ουκρανία το αρνήθηκε και δήλωσε ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν ρωσικός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ