Νοσοκόμες έβγαλαν 1,5 εκατ πουλώντας πλαστά πιστοποιητικά covid: Χρέωναν 220 δολ ανά ενήλικα & 85 ανά παιδί (βίντεο)

Κατηγορούνται ότι καταχωρούσαν ονόματα των ανεμβολίαστων πελατών τους στη βάση δεδομένων

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες ενάντια σε δύο νοσοκόμες από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης ότι πωλούσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, αποκομίζοντας σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια από την σκευωρία τους, μετέδωσαν προχθες αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τζούλι Ντεβουόνο (49 ετών) και η Μαρίσα Ουράρο (44 ετών) κατηγορούνται ότι καταχωρούσαν ονόματα των ανεμβολίαστων πελατών τους στη βάση δεδομένων της Πολιτείας για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, χρεώνοντας 220 δολάρια ανά ενήλικα και 85 δολάρια ανά παιδί για τις "υπηρεσίες" τους, μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο την αστυνομία και την εισαγγελία.

Η  DeVuono, η ιδιοκτήτρια του Wild Child Pediatric Healthcare στο Amityville, και η υπάλληλος της κατηγορούνται και οι δύο για πλαστογραφία, ενώ η πρώτη κατηγορείται επίσης για προσφορά πλαστού μέσου για κατάθεση.

«Ανυπομονούμε να επισημάνουμε τα νομικά εμπόδια και τα ελαττώματα της έρευνας. Ελπίζουμε ότι μια κατηγορία σίγουρα δεν θα επισκιάσει όλη την καλή δουλειά που έχει κάνει η Miss Urraro για τα παιδιά και τους ενήλικες στον ιατρικό τομέα» δήλωσε ο δικηγόρος της Urraro Michael Alber.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία βρήκε 900.000 δολάρια σε μετρητά και ένα λογιστικό βιβλίο που έδειχνε ότι οι δυο τους είχαν αποκομίσει 1,5 εκατομμύριο δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022 από την εγκληματική τους δραστηριότητα, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν καθώς πουλούσαν ένα πλαστό πιστοποιητικό σε έναν μυστικό πράκτορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ