«Έσπασε» τα ταμεία το νέο Spider-Man: Ιστορικές εισπράξεις 253 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρεμιέρα

Αναμενόταν να αποφέρει 130 έως 150 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο

Έσπασε το box-office to «Spider-Man: No Way Home» που βγήκε στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου!

Στην πρεμιέρα του στις ΗΠΑ και στον Καναδά το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εκτιμάται ότι κόπηκαν εισιτήρια 253 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τον Tom Holland και την Zendaya αναμενόταν να αποφέρει 130 έως 150 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο όπως αναφέρει το qz.com μόνο την πρώτη μέρα απέφερε 121 εκατομμύρια δολάρια!

Φωτογραφίες: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την πανδημία αυτή είναι χρονιά ανάκαμψης για το αμερικανικό box office και αυτή η ανταπόκριση του κοινού στο «Spider-Man: No Way Home» κατατάσσει την ταινία στην τρίτη σε εισπράξεις κινηματογραφική πρεμιέρα στην ιστορία του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Sony.

Αλλά, όπως επισημαίνει το Reuters, με το Broadway και τους Rockettes της Νέας Υόρκης να ακυρώνουν παραστάσεις, αλλά και το εθνικό  Football League να αναβάλλει τους αγώνες, τα σινεμά βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση. Οι θεατές γέμισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες για το “No Way Home”, ένα υπερθέαμα με υπερήρωες, μεγάλου προϋπολογισμού, σε συμπαραγωγή της Sony και της Walt Disney.

 

Σύμφωνα με το Variety είναι η πρώτη ταινία, μετά την πανδημία, που ξεπέρασε το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της αλλά η επιτυχία της ξεπερνά τις παραμέτρους ενός box office εν μέσω covid.

Το προηγούμενο ρεκόρ της περιόδου της πανδημίας ανήκει στην ταινία υπερηρώων “Venom: Let There Be Carnage”, η οποία απέσπασε 90 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ τις πρώτες τρεις ημέρες προβολής της τον Οκτώβριο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ