Ντίνα Νικολάου: Cheesecake της Νέας Υόρκης - πεντανόστιμο, χωρίς πολλά και δύσκολα υλικά

Φτιάχνετε με αυθεντικό τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος και αυγά! Σύμφωνα με τους Νεοϋορκέζους οι σπουδαιότεροι γνώστες του cheesecake βρίσκονται στην Νέα Υόρκη, όπου τη δεκαετία του 1900το γλλυκό ήταν πολύ δημοφιλή

Υλικά

Για την βάση

150 γραμ. μπισκότα βουτύρου
65 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

1.200 φρέσκο τυρί κρέμα
115 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή sour cream (ξινή κρέμα)
350 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
2 κρόκους αυγών
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ.

Για την βάση

Βάζω στο μούλτι τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και δουλεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρω τα ψίχουλα στη φόρμα και πιέζω με τον πάτο ενός ποτηριού για να ενωθούν σε ενιαία βάση. Ψήνω τη βάση στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη να μισοκρυώσει.

Για το cheesecake

Bάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια.

Τοποθετώ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γύρω από τη φόρμα φροντίζοντας να το «σφραγίσω» ώστε να μην μπει νερό. Μεταφέρω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω με βρασό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.

Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεοποιηθεί.

Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αφήνω να κρυώσει χωρίς να το ξεφορμάρω. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ