Η Sofia Vergara στο «πιατάκι του καφέ σας»: Ολόγυμνη για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (φωτό)

«Όλος ο καφές είναι Κολομβιανός»

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως η Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ και η Sofia Vergara έκανε μια πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση.

Ειδικότερα η  49χρονη Κολομβιανή σταρ μοιράστηκε με τους 23.3 εκατομμύρια followers της στο Instagram μια φωτοαγραφία στην οποία την βλέπουμε ολόγυμνη, ξαπλωμένη μέσα σε άπειρους κόκκους από το αγαπημένο αυτό ρόφημα.

«Χαρούμενη παγκόσμια ημέρα καφέ. Όλος ο καφές είναι Κολομβιανός» έγραψε στο post της, τιμώντας την χώρα της!

Η ηθοποιός από το 2015 είναι παντρεμένη με τον Joe Manganiello, ενώ έχει ένα γιο 30 ετών, τον Manolo Gonzalez Vergara, από τον γάμο της με τον  Joe Gonzalez (1991–1993).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by maria (@angexsofia)

Η Κολομβία κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγής και ο καφές της θεωρείται από τους καλύτερους που μπορεί ν' απολαύσει κανείς.

Σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, Ιησουίτες ιερείς έφεραν σπόρους καφέ στη χώρα από τη γειτονική Βενεζουέλα το 1723. Στη συνέχεια, τα πρώτα καφεόδεντρα φυτεύτηκαν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κάουκα, ενώ το 1835 ξεκίνησε η εξαγωγή του κολομβιανού καφέ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το blog.barista.gr.

Σχεδόν τρεις αιώνες έχουν περάσει από τότε και η Κολομβία είναι πλέον γνωστή σε όλο τον πλανήτη για τις ποικιλίες καφέ που παράγει, οι οποίες ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή από την οποία προέρχονται, διακρίνονται από χαρακτηριστικές γευστικές και αρωματικές ιδιότητες. 

Οι λόγοι που κάνουν τον καφέ της Κολομβίας ξεχωριστό είναι το εύφορο, ηφαιστειογενές έδαφός της και οι ευνοϊκές συνθήκες καλλιέργειας. Η οροσειρά των Άνδεων χωρίζει νοητά τη χώρα σε τρεις περιοχές, οι οποίες ονομάζονται cordilleras. Στην μεσαία και την ανατολική cordillera παράγονται οι καλύτεροι κόκκοι arabica της Κολομβίας. Συγκεκριμένα, στο αποκαλούμενο «τρίγωνο του καφέ», το οποίο περιλαμβάνει τις περιοχές Quindio, Caldas και Risaralda, θα συναντήσει κανείς εκατοντάδες φάρμες. Η Κολομβία είναι άλλωστε η δεύτερη χώρα σε παραγωγή arabica μετά τη Βραζιλία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ