Εξαφάνιση Γκάμπι Πετίτο: Εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει τις ΗΠΑ - στην 22χρονη ανήκει η σορός - για δολοφονία μιλά το FBI (βίντεο)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αρραβωνιαστικού της 

 

Τραγική τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της Γκάμπι Πετίτο αφού το FBI επιβεβαιώσε ότι το πτώμα που βρέθηκε την Κυριακή στο εθνικό πάρκο του Ουαϊόμινγκ, ήταν της 22χρονης blogger.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή ο θάνατος της ήταν ανθρωποκτονία, αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πώς ακριβώς πέθανε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

 

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής, η οποία αγνοείτο από τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς διέσχιζε τις ΗΠΑ με ένα βαν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της. 

Το ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο η Πετίτο με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες και το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά μέσω του Instagram YouTube φωτογραφίες και βίντεο από τους σταθμούς του. Η Πετίτο επικοινώνησε με τους γονείς της για τελευταία φορά όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο εθνικό πάρκο Grand Teton στο Ουαϊόμινγκ, εξήγησε η οικογένειά της. 

Την Κυριακή στην περιοχή αυτή εντοπίστηκε ένα πτώμα που ταίριαζε με την περιγραφή της νεαρής γυναίκας, ανακοίνωσε το FBI σε συνέντευξη Τύπου. Τελικά το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε αφού με βάση τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας το πτώμα ήταν της 22χρονης κοπέλας.

Οι Αρχές εστιάζουν τώρα τις έρευνες στο να εντοπίσουν τον αρραβωνιαστικό της ο οποίος επίσης έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα. Πριν δύο εβδομάδες -την 1η Σεπτεμβρίου ο Λόντρι επέστρεψε μόνος του σπίτι του στο Νορθ Πορτ της Φλόριντα με το βανάκι της φίλης του.

 

 

 

 

Ο νεαρός θεωρούνταν “ πρόσωπο ενδιαφέροντος” στην έρευνα για τον εντοπισμό της Πετίτο και είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με την αστυνομία. Ο ίδιος αγνοείται από την προηγούμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία του Νορθ Πορτ.

Μάλιστα την Δευτέρα δυνάμεις του FBI έκαναν έρευνες στο σπίτι των γονιών του αρραβωνιαστικού της Γκάμπι, στη Φλόριντα.  Το γραφείο του FBI στην Τάμπα έγραψε στο Twitter ότι εκτελεί ένα «ένταλμα έρευνας που εξέδωσε δικαστήριο», σχετικό με την έρευνα για την Πετίτο.

Η αστυνομία στο Νορθ Πορτ, στη Φλόριντα, δήλωσε επίσης την Δευτέρα ότι η έρευνα για τον Μπράιαν Λόντρι μετατοπίστηκε από το Καταφύγιο του Κάρλτον, μια τεράστια φυσική έκταση κοντά στο Νορθ Πορτ, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, την οποία χτένιζαν τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Η οικογένεια του Λόντρι είπε πως πίστευε ότι εκείνος είχε πάει στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

 

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα σημεία πρόσβασης κατά την έρευνα της περιοχής», ανέφερε σήμερα το αστυνομικό τμήμα σε μια ανακοίνωση. «Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να αναζητούν τον Μπράιαν Λόντρι».

Οι έρευνες της αστυνομίας και του FBI, οι οποίες είχαν διακοπεί χθες το βράδυ, αλλά σχεδιάζεται να ξαναρχίσουν σήμερα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, επικεντρώνονται στο ελώδες αυτό φυσικό καταφύγιο στην Φλόριντα.

"Το καταφύγιο του Κάρλτον είναι μια ευρεία και σε σημεία εχθρική ζώνη. Αυτήν την στιγμή πολλά σημεία του έχουν πλημμυρίσει. Είναι μια επικίνδυνη δουλειά για τις ομάδες έρευνας που προχωρούν μέσα σε βάλτους γεμάτους με αλιγάτορες και φίδια", διευκρίνιζε σε χθεσινή ανάρτησή της στο Facebook η αστυνομία του Νορθ Πορτ, η οποία είναι επικεφαλής των ερευνών μαζί με το FBI.

Ο χώρος όπου βρέθηκε η σορός δεν απέχει πολύ από το σημείο όπου ένα ζευγάρι μπλόγκερ κατέγραψε το βανάκι του ζευγαριού, το οποίο έδειχνε εγκαταλελειμμένο, σε έναν δρόμο κοντά στο Σπρεντ Κρικ το βράδι της 27ης Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου η Πετίτο είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με την οικογένειά της.

 

Ενδοοικογενειακή βία;

“ Ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι κάλεσε τους ερευνητές του FBI την Παρασκευή το βράδυ λέγοντας ότι οι γονείς του επιθυμούν να συζητήσουν για την εξαφάνιση του γιού τους”, εξήγησε η αστυνομία. “ Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αν και ο Μπράιαν αποτελεί πρόσωπο ενδιαφέροντος στην εξαφάνιση της Γκάμπι, δεν καταζητείται για κάποιο έγκλημα”.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νέα Υόρκη, αναρτώντας ειδυλλιακές φωτογραφίες από τη χώρα και το ίδιο χαμογελαστό δίπλα στο λευκό του βανάκι. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube οι δύο φιλιούνται με φόντο το ηλιοβασίλεμα και κάνουν βόλτα σε μια παραλία.

Ωστόσο τον Αύγουστο η Πετίτο κατέθεσε καταγγελία στην αστυνομία της Γιούτα για ενδοοικογενειακή βία. Εικόνες από την κάμερα που έφερε αστυνομικός στη στολή του δείχνουν τη νεαρή κοπέλα αναστατωμένη να διηγείται ότι τσακώθηκε με τον σύντροφό της. Ο αστυνομικός ζήτησε από το ζευγάρι να περάσει μια νύκτα χωριστά προκειμένου να ηρεμήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ