Όλα όσα ξέρουμε για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου: Το φέρετρο θα μεταφέρει το αμάξι που σχεδίασε ο ίδιος - Παρών ο πρίγκιπας Χάρι, απούσα η Μέγκαν Μαρκλ

Δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα 

Το Σάββατο 17 Απριλίου θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Δύο μήνες προτού γίνει 100 ετών, ο Δούκας του Εδιμβούργου έσβησε "γαλήνια" στον πύργο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο την Παρασκευή το πρωί. 

Η βασίλισσα εξέφρασε τη "βαθιά της θλίψη" που έχασε αυτόν που ήταν ο σύζυγός της για περισσότερο από 70 χρόνια και αποτελούσε με τον ισχυρό του χαρακτήρα μια οικία προσωπικότητα για γενιές πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου 15 χωρών των οποίων η Ελισάβετ είναι αρχηγός κράτους.

«Η κηδεία δεν θα είναι κρατική με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.  Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα» ανέφερε ανακοίνωση της βασιλικής εταιρείας College of Arms.

«Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19 και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες που συνθέτουν την κηδεία».

Operation Forth Bridge και Operation London Bridge

Operation Forth Bridge είναι το σχέδιο δράσης που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια για τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Όταν φύγει από την ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή του σχέδιο Operation London Bridge που φυσικά περιλαμβάνει περισσότερες εκδηλώσεις.

Το Σάββατο (10/4) στο Λονδίνο, το Μπέλφαστ, το Εδιμβούργο, το Γιβραλτάρ και από πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στη θάλασσα... κανονιοβολισμοί ερίφθησαν στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που έγινε ο πατριάρχης της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Σιγή ενός λεπτού τηρήθηκε επίσης πριν από τους αγώνες ποδοσφαίρου της Premier League.

Από το βράδυ της Παρασκευής οι καμπάνες του Αββαείου του Ουέστμινστερ, όπου τελέστηκε ο γάμος του με την Ελισάβετ το 1947, χτύπησαν 99 φορές, μία το λεπτό, αποτίοντας φόρο τιμής στον 99χρονο πρίγκιπα.

Δείτε επίσης: Το αγαπημένο τραγούδι του Πρίγκιπα Φίλιππου & της Βασίλισσας Ελισάβετ - Έγινε ο ύμνος της αγάπης τους από το 1947 & για πάντα (φώτο-βίντεο)

Το Σάββατο 17 Απριλίου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορμε ένα ειδικά σχεδιασμένο αυτοκίνητο Land Rover το οποίο είχε εμπενυστεί ο ίδιος.

Η οικογένεια, με πρώτο τον υιό του Κάρολο και Πρίγκιπα της Ουαλίας, θα ακολουθήσει πεζή. Η βασίλισσα θα πάει με δικό της μέσο στον ναό.

Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ενώ στο φέρετρο θα τοποθετηθούν εκτός από λουλούδια, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του Φίλιππου.

Ο πρίγκιπας θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @beamsterjaruwan

Παρών ο πρίγκιπας Χάρι - απούσα η Μέγκαν Μαρκλ από την κηδεία του Φίλιππου

Την ίδια ώρα το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο εγγονός του δούκα του Εδιμβούργου θα ταξιδέψει από την Αμερική για την κηδεία του παππού του. Θα είναι το πρώτο ταξίδι που κάνει ο γιος της Νταϊάνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, απ’όταν απαρνήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα.

Από το πλευρό του ωστόσο θα απουσιάζει η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ που είναι έγκυος στο δεύτερό τους παιδί.

Σύμφωνα με την δήλωση που έκανε εκπρόσωπος του παλατιού ο γιατρός συμβούλευσε την Μέγκαν να μην ταξιδέψει. Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη Μέγκαν αναμένεται το Καλοκαίρι να φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι τους, ενώ το ζευγάρι έχει ήδη έναν γιο τον Archie.

Δείτε επίσης: Τα σκληρά πρώτα χρόνια του Πρίγκιπα Φίλιππου - Η γέννηση στην Κέρκυρα - η εξορία - η ορφάνια - η μητέρα στο ψυχιατρείο - οι αδερφές που παντρεύτηκαν Ναζί (φώτο-βίντεο)

Η κατάσταση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον χαμό του συζύγου της

Σύμφωνα με την δούκισσα του Wessex, η βασίλισσα τα πάει «θαυμάσια» μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο πρίγκιπας Edward ( ο μικρός γιος της βασίλισσας ) και η γυναίκα του Shophie βρέθηκαν στο κάστρο το Σάββατο, με την δούκισσα να λέει στους δημοσιογράφους εξερχόμενη ότι η βασίλισσα «τα πάει θαυμάσια», σύμφωνα και με την της Sun.

Αυτές τις ημέρες και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, - συμπεριλαμβανομένου του γιου της Ελισάβετ πρίγκιπα Andrew - έχουν επισκεφτεί το παλάτι και έχουν βρεθεί στο πλευρό της Βρετανίδας μονάρχη.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ