Ο ήρωας της ημέρας είναι ο Ρομέν Γκροζάν: Σηκώθηκε ζωντανός όταν το μονοθέσιο του έγινε παρανάλωμα πυρός - Σοκαριστικές φωτό & βίντεο

Το πρώτο βίντεο του Ρομέν Γκροζάν από το νοσοκομείο...

Σε προσωρινή διακοπή, για τουλάχιστον 45 λεπτά, προχώρησαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Ρομέν Γκροζάν.

Το μονοθέσιο του Γάλλου πιλότου πήρε φωτιά και εν συνεχεία προσέκρουσε στις μπάρες και κόπηκε στα δύο, λίγο μετά την εκκίνηση του 15ου Γκραν Πρι της χρονιάς.

 

 

 

 

Ο Γκροζάν διακομίστηκε δια αέρος στο νοσοκομείο "MDF MC Military Hospital" με εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους, ενώ φαίνεται πως έχει σπάσει και ένα πλευρό.

 

 

Η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως προκύπτει και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Η Haas του παραδόθηκε στις φλόγες, μετά από επαφή με την AlphaTauri του Ρώσου οδηγού Ντανιίλ Κβίατ.

 

 

Την ώρα που οι μεταλλικές μπάρες τυλίγονταν γύρω από τον κλωβό ασφαλείας, μια άλλη τεχνολογία ανέλαβε δράση: ο μηχανισμός υποστήριξης κεφαλής και αυχένα (HANS: Head and Neck Support), που έχει συμπληρώσει σχεδόν 20 χρόνια από την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε και έχει σώσει δεκάδες ζωές οδηγών όχι μόνον της Formula 1, αλλά και άλλων κατηγοριών αναφέρει το ΑΠΕ.

 

Τελικά βγήκε , υποστηριζόμενος από δύο ιατρούς και οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο αφού θεώρησαν ότι έχει ένα σπασμένο πλευρό και μικρά εγκαύματα στους αστραγάλους και τα χέρια του αναφέρει το inews.

H αντιπυρική στολή

Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αργότερα εκτυλίχθηκε το χειρότερο μέρος του ατυχήματος. Καθώς το μπροστινό μισό του αυτοκινήτου του Γκροζάν χτύπησε στη μεταλλική μπάρα και επιβραδυνόταν η ταχύτητά του τάχιστα, το πίσω τμήμα του οχήματος προσπαθούσε ακόμη να κινηθεί με ταχύτητα άνω των 160 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η Ηaas ακριβώς πίσω από τον κλωβό ασφαλείας, στο σημείο όπου βρίσκεται το ρεζερβουάρ.

 

 

Μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά την υφήλιο, το μονοθέσιο τυλίχθηκε στις φλόγες και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον Γκροζάν.

 

 

Μετά τα πλάνα που έδειχναν το μονοθέσιο της Haas κομμένο στη μέση, με το κόκπιτ του σφηνωμένο στις μπαριέρες σε ένα παρανάλωμα φωτιάς, λίγοι περίμεναν πως το ίδιο κιόλας βράδυ, ο 34χρονος θα ήταν σε θέση να μας μιλάει χαμογελώντας!

 

 

Ο ίδιος βγήκε νικητής από το ατύχημα και μέσα από το νοσοκομείο έστειλε το δικό του μήνυμα...

Ο 34χρονος Γκροζάν ακούγεται να λέει στους φίλους του στο Instagram ότι «είμαι οκ. Περίπου οκ δηλαδή» κουνώντας τα καλυμμένα με γάζες χέρια του λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη στην προσπάθεια του να βγει 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ