Μαύροι Κύκλοι: Το διαχρονικό skincare πρόβλημα – Ένας ειλικρινής οδηγός, ώστε να μειωθούν (φωτό)

Εντάξτε τους στην δερματολογική ρουτίνα σας!

Δεν υπάρχει πιο συχνό «πρόβλημα» από του μαύρους κύκλους.

Πολλοί άνθρωποι τους έχουν κληρονομήσει, άλλοι τις έχουν δημιουργήσει

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαύρων κύκλων. Η γήρανση μπορεί να αποτελεί βασικό παράγοντα. Με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή αυτή υφίσταται απώλεια όγκου, η οποία προκαλεί κοίλανση κάτω από τα μάτια. Αυτό είναι που δημιουργεί τη σκιά που συνδέεται με τους μαύρους κύκλους. 

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι άνθρωποι με βαθύτερους τόνους δέρματος, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς στην υπερμελάγχρωση, είναι επίσης πιο επιρρεπείς.

Ωστόσο, υπάρχουν όμως τρόποι να μειωθούν ρεαλιστικά μιλώντας.

pinterest

Ύπνος & διατροφή

Αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε την καθημερινή μας ρουτίνα.

Το πιο συνηθισμένο είναι η έλλειψη ύπνου, αλλά και το αλκοόλ είναι επίσης διαβόητο για την πρόκληση μαύρων κύκλων. Αυτό οφείλεται στην αφυδατωτική του δράση. Αυτό συμβαδίζει επίσης με την κακή διατροφή - για παράδειγμα, το πολύ αλάτι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και να κάνει τους μαύρους κύκλους πιο αισθητούς.

Μην τρίβετε τα μάτια σας

Το υπερβολικό τρίψιμο, το τράβηγμα ή το άγγιγμα της περιοχής των ματιών μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα.

Αντί για ντεμακιγιάζ και το ατελείωτο τρίψιμο με το βαμβάκι, χρησιμοποιήστε καλύτερα μια φόρμουλα τύπου ορού. Παρέχουν λίγη ενυδάτωση και μια υγιή λάμψη που φωτίζει τη συνολική περιοχή, αφού ξεβγαλθεί.

Βιταμίνη C, Αντηλιακό & Eye Cream 

Ενώ η βιταμίνη C δεν θα απαλλάξει τους μαύρους κύκλους σας, θα τους φωτίσει και θα εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας. Ειδικά αν την συνδυάσετε με κρέμα ματιών και αντηλικαό.

Αυτός ο συνδυασμός έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα μάτια και ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματός σας, τα οποία με τη σειρά τους θα μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. 

pinterest

Καφεΐνη 

Η καφεΐνη είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε - είναι ένας φυσικός "αγγειοσυσπαστικός παράγοντας" που σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή γύρω από τα μάτια σας. Επιλέξτε, λοιπόν, κάποιο σέρουμ με καφεΐνη.

Όχι κρέμα!

Μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα σε σχέση με άλλα προϊόντα, όπως ενυδατικές κρέμες ή κρέμες, οπότε είναι πιο κατάλληλα για αυτή την περιοχή του δέρματός σας.

Παρόλα αυτά κάντε και καμία αιματολογική εξέταση, μπορεί να δείξει πολλά.

Δεν διορθώνονται όλα με μία κρέμα...

Διαβάστε ακόμα: Καφές: Ένα φλυτζάνι την ημέρα το γήρας κάνει πέρα! – Σύμμαχος υπέρ της αντιγήρανσης, το αγαπημένο μας ρόφημα (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ