Fashion designer ο πρίγκιπας Κάρολος: Collection ρούχων φέρει την υπογραφή του – Η συνεργασία με τον Yoox Net-a-Porter (Φωτό & Βίντεο)

"Πάντα προσπαθούσα να χρησιμοποιώ τη δική μου γκαρνταρόμπα για να αναδείξω εξαιρετικές χειροτεχνικές δεξιότητες..."

Ο πρίγκιπας Κάρολος κάνει εκστρατεία για την αειφορία εδώ και πολύ καιρό. Tώρα κάνει το ίδιο για την ανάλογη χειροποίητη μόδα και παρουσιάζει μια βιώσιμη συλλογή ενδυμάτων.

«Πάντα προσπαθούσα να χρησιμοποιώ τη δική μου γκαρνταρόμπα για να αναδείξω εξαιρετικές χειροτεχνικές δεξιότητες. Πάντα πίστευα στη φιλοσοφία αγοράστε μια φορά, αλλά αγοράστε καλά. Έτσι, όσο περισσότερο φοράω τα ίδια ρούχα, τόσο πιο βιώσιμος γίνομαι, ελπίζω!», δήλωσε ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».

Με βάση αυτήν την πεποίθηση, ο Κάρολος και το Ίδρυμά τoυ δημιούργησαν το "Modern Artisan Project", το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην προώθηση των δεξιοτήτων των νέων χειροτεχνών με υφάσματα υψηλής ποιότητας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του εταίρου τους "Net A Porter", μιας εταιρείας παραγγελιών για πολυτελή ρούχα. Τα (βιώσιμα) ρούχα για τη συλλογή σχεδίασαν Ιταλοί φοιτητές μόδας και ράβονται στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η νέα σειρά ρούχων με την υπογραφή του Καρόλου θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020 με τίτλο "Modern Artisan" σε συνεργασία με το Yoox Net-a-Porter.

Η συνεργασία μεταξύ της Yoox Net-a-Porter και του φιλανθρωπικού ιδρύματος The Prince’s Foundation στοχεύει στη βιωσιμότητα της μόδας καθώς και στο να εξοπλίσει με δεξιότητες νέους σπουδαστές σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο:

"Σχεδιασμένη στην Ιταλία και κατασκευασμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο η συλλογή Modern Artisan αποτελεί μία σημαντική έκφραση για το πώς το ταλέντο και η τεχνολογία μπορούν να λειτουργήσουν πέρα ​​από τα όρια και τα σύνορα", αναφέρει ο Federico Marchetti, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

The Prince’s Foundation’s emphasis on sustainability and its commitment to training the next generation of skilled...

Δημοσιεύτηκε από The Prince's Foundation στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

"Αυτό το έργο, που αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης μεταξύ του Yoox Net-a-Porter και του Ιδρύματος The Prince’s Foundation, έχει ως στόχο να βοηθήσει την εξεύρεση μιας νέας γενιάς εξειδικευμένων ανδρών και γυναικών ώστε να συγχωνεύσει την παραδοσιακή χειροτεχνία με την ψηφιακή δημιουργικότητα. Με σεβασμό στο περιβάλλον ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας ο οποίος τα τελευταία 40 χρόνια στοχεύει στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος".

Οι σπουδαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία θα δημιουργήσουν μία -φιλική προς το περιβάλλον και εξαιρετικής ποιότητας - συλλογή χρησιμοποιώντας υφάσματα και από τις δύο χώρες.

Φωτογραφίες: The prince’s foundation

 

Τα κέρδη από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου το οποίο στηρίζει ανθρώπους μέσω της κοινότητας. Η σειρά θα περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά ενδύματα και θα είναι διαθέσιμη στα Net-a-Porter, Mr Porter, The Outnet και Yoox.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ