Παναγία των Παρισίων: Δεν θα τελεστεί η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον εμβληματικό ναό για πρώτη φορά εδώ και δύο αιώνες (φώτο-βίντεο)

Ο εμβληματικός ναός έκλεισε μόνο δύο φορές στη διάρκεια των τελευταίων δύο αιώνων 

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος -για πρώτη φορά από το 1803-  η χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l’Auxerrois, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε ανακοίνωση του.

Ο ιστορικός γοτθικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, που μετρά 850 χρόνια ιστορίας και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 15 Απριλίου.

AFP

Ο  εμβληματικός ναός παρέμενε ανοιχτός για τα Χριστούγεννα εδώ και δυο αιώνες, ακόμη και στη διάρκεια της κατοχής των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κλείσει μόνο δυο φορές – στην αντι-καθολική περίοδο, στη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, στα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα, αναφέρει το BBC.

Photo/Michel Euler

Η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή και ο κεντρικός οβελός της εκκλησίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα πέντε ετών για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων, τη στιγμή που δωρεές ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για αυτό τον σκοπό, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ