Μαλλιά - Φθινόπωρο - Χειμώνας 2019-2020: Δες τα τοπ χρώματα , χτενίσματα & κουρέματα (φώτο)

Για στιλάτες και μοντέρνες εμφανίσεις

Η αλλαγή της σεζόν και ιδιαίτερα από το Καλοκαίρι προς το Φθινόπωρο συνήθως συνδυάζεται πολλές φορές με μια ανανέωση στα μαλλιά. Κάποιες από εμάς σκεφτόμαστε να αλλάξουμε χρώμα, άλλες πάλι κούρεμα. Πάντα όμως υπάρχει και η πιο safe επιλογή της δοκιμής νέων μοντέρνων χτενισμάτων.

Θέλοντας να μας δώσουν έμπνευση μέσα από τις εβδομάδες μόδας, οι διάσημοι κομμωτές παρουσίασαν τα hair trends της σεζόν. Σε γενικές γραμμές τα χτενίσματα διέθεταν απλό ύφος και ήταν ανέμελα, με τα εντυπωσιακά και αστραφτερά αξεσουάρ να τα απογειώνουν.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε για τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020, το Beaute την Κυριακή ετοίμασε μια λίστα με τα βασικά χρώματα, τα κυρίαρχα γυναικεία κουρέματα, αλλά και τα χτενίσματα που θα δούμε κατά κόρον στους δρόμους. Μερικά εξ αυτών είναι διαχρονικά και παραμένουν στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως και κάποια που αυτή τη σεζόν ανεβαίνουν στα top trends. Ο λόγος για τους στριφογυριστούς κότσους. Τα απλά αυτά χτενίσματα δεν τα έχουμε ξαναδεί στις κορυφαίες θέσεις της λίστας, αλλά φέτος θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Κυρίαρχα χρώματα στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Κάθε σεζόν οι διάσημοι hair colorists μαζί με τις τάσεις της μόδας στα ρούχα, παρουσιάζουν τις κορυφαίες βαφές μαλλιών. Πρόκειται για χρώματα διαχρονικά και κλασσικά, αλλά και ορισμένα πιο extreme που θα φορεθούν πολύ φέτος.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας και αυτή περιλαμβάνει το βάψιμο τους, δείτε τις τοπ αποχρώσεις και επιλέξτε την ιδανική για εσάς.

Ξανθό πλατινέ και το Φθινόπωρο / Χειμώνα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (1)

Το δημοφιλές και πολυαγαπημένο αυτό ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Πρόκειται για μια απόχρωση με διαχρονική αξία που θα συνεχίσει και αυτή τη σεζόν να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων. Βάψτε λοιπόν τα μαλλιά σας επιλέγοντας τον ιδανικό τόνο ανάμεσα στο ψυχρό, θερμό και ουδέτερο πλατινέ.

Μην ξεχνάτε ωστόσο πως ενδέχεται να χρειαστείτε αρκετό ντεκαπάζ για να το πετύχετε. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο σκούρα είναι η βάση σας, αναφέρει το Beaute την Κυριακή

Bronde μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (2)

Το bronde χρώμα μαλλιών είναι κάτι ενδιάμεσο σε ξανθό και καστανό. Έχει μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων που κλείνει είτε προς την μια χρωματική μεριά ή προς την άλλη. Αν ανήκετε στις γυναίκες που δεν έχουν κατασταλάξει στο κλασσικό ξανθό ή καστανό, το bronde σας δίνει την επιλογή να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό χωρίς να κάνετε ριζική αλλαγή.

Καστανά σοκολατί μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (3)

Ένα από τα πιο όμορφα και ιδανικά χρώματα μαλλιών για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020 είναι το ζεστό σοκολατί. Αυτή η βαθιά καστανή απόχρωση βαφής κολακεύει σχεδόν όλους τους τόνους επιδερμίδας. Γιατί λοιπόν να μην την δοκιμάσετε κι εσείς φέτος;

Τολμήστε το και απογειώστε την εμφάνιση σας με τον πιο απλό και μοντέρνο τρόπο.

Φυσικά ή έντονα βαμμένα κόκκινα μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (4)

Ένα από τα βασικά χρώματα μαλλιών που θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία επιλογή και για το Φθινόπωρο / Χειμώνα είναι το κόκκινο. Είτε πρόκειται για φυσικό, ή για βαμμένα σε κάποια απόχρωση κόκκινα μαλλιά, το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό και μέσα στη μόδα.

Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, μια σαγηνευτική κόκκινη βαφή μαλλιών θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.

Μαύρα μαλλιά για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2019

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (5)

Τα μαύρα ή πολύ σκούρα καστανά που μοιάζουν με μαύρα μαλλιά θα αποτελέσουν την απόλυτη φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη επιλογή βαφής. Κι επειδή συνήθως τα χρώματα στα μαλλιά τους κρύους μήνες είναι πιο σκούρα από το καλοκαίρι, το μαύρο δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.

Παστέλ βαφές μαλλιών

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (6)

Αν πάλι ανήκετε στις γυναίκες που τολμούν τις έντονες αλλαγές και δοκιμάζουν extreme χρώματα όπως τα μπλε, μωβ και ροζ μαλλιά, η τάση αυτή είναι ιδανική για εσάς.

Παστέλ χρώματα βαφών σε ολόκληρο το κεφάλι ή σε τούφες θα αποτελέσουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιλογή για τη σεζόν.

Κορυφαία κουρέματα και χτενίσματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Μια εντυπωσιακή ανανέωση των μαλλιών δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε την αλλαγή στο χρώμα τους. Ακόμη και το διαφορετικό κόψιμο των μαλλιών ή απλά ένα μοντέρνο χτένισμα μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα μας. Οι ειδικοί στις εβδομάδες μόδας μαζί με τα χρώματα, πρότειναν και τα κυρίαρχα κουρέματα ή χτενίσματα για τη σεζόν.

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και ανακαλύψτε τι μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας για να ανανεωθείτε με στυλ σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις για την εποχή.

Καρέ μαλλιά στη μόδα για τη σεζόν

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (7)

Τα κοντά μαλλιά τύπου καρέ είναι ίσως η πιο αγαπημένη επιλογή τα τελευταία χρόνια. Είτε πρόκειται για το κλασσικό κοντό καρέ ή για το κομψό και πολυαγαπημένο μακρύ καρέ, τα μαλλιά σε αυτό το μήκος θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή και αυτή τη σεζόν.

Μπορείτε να τα χτενίσετε ίσια ή να κάνετε ανάλαφρες μπούκλες και κυματιστά μαλλιά. Ότι κι αν επιλέξετε θα είναι must για το Φθινόπωρο / Χειμώνα. Βέβαια, αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά ίσια, προτιμήστε ένα γυναικείο κούρεμα με τέλεια γραμμή και έντονα τελειώματα για να τα αναδείξετε περισσότερο. Αν πάλι είναι πιο σπαστά – σγουρά, ιδανικά είναι τα φιλαριστά καρέ μαλλιά που προσθέτουν περισσότερη κίνηση και όγκο.

Pixie και Buzz Cuts – Τα τοπ αγορέ κουρέματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (8)

Για τις δυναμικές γυναίκες που επιλέγουν ένα πολύ κοντό αγορίστικου τύπου γυναικείο κούρεμα, η μόδα προστάζει τα buzz cut (ξυρισμένα) και τα pixie. Υπάρχει βέβαια και η ενδιάμεση επιλογή ενός αγορέ κουρέματος με ξυρισμένα πλάγια.

Αν λοιπόν το σχήμα του προσώπου σας το επιτρέπει και σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια ριζική αλλαγή κοψίματος των μαλλιών σας, αυτές οι προτάσεις είναι must. Θα πρέπει βέβαια να είστε σίγουρη για την αλλαγή αυτή, διότι ένα τόσο κοντό κούρεμα χρειάζεται πολύ χρόνο μέχρι να ξαναμακρύνει – Εκτός αν βάλετε extensions.

Φράντζα και αφέλειες κάθε λογής, ακόμη και σγουρές

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (9)

Οι αφέλειες θα παραμείνουν φέτος στη μόδα και αυτές που θα ξεχωρίσουν περισσότερο είναι οι πολύ κοντές και οι μακριές. Αρκετά θα δούμε επίσης τις curtain bangs, τις λεγόμενες και πλάγιες (δεξιά και αριστερά) αφέλειες.

Κι επειδή τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι μια ακόμη τάση της εποχής, θα χαρείτε μαθαίνοντας πως δεν χρειάζεται να ισιώνετε τις αφέλειες σας. Οι σγουρές επανέρχονται.

Χωρίστρα στο πλάι ή τη μέση για εντυπωσιακά φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα look

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (10)

Η χωρίστρα στη μέση είναι μια classy επιλογή και αποπνέει τον αέρα της δεκαετίας των 70’s. Η συγκεκριμένη μόδα έχει την τιμητική της στα ρούχα, αλλά και στα μαλλιά για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2019 – 2020. Αν μάλιστα συνδυαστεί με ένα ογκώδες χτένισμα, το αποτέλεσμα είναι ιδανικό.

Από την άλλη μεριά, η χωρίστρα στο πλάι είναι πιο νεανική και εντυπωσιακή, κάνοντας παράλληλα το hairstyling κομψό και στυλάτο.

Όπου κι αν επιλέξετε λοιπόν να χωρίσετε τα μαλλιά σας αυτή τη σεζόν, θα είστε μέσα στις κορυφαίες τάσεις που προτείνουν οι διάσημοι κομμωτές.

Φυσικά σγουρά μαλλιά ή μπούκλες

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (11)

Εμπνευσμένοι από την εποχή των 70s και της Disco, αλλά και από τα φυσικά afro hair, οι ειδικοί προτείνουν τις μπούκλες (φυσικές ή φτιαγμένες με εργαλεία styling) για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα. Αν λοιπόν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά ή σας αρέσει να τα χτενίζετε με τον συγκεκριμένο τρόπο, η χρονιά αυτή είναι ιδανική.

Κυματιστά μαλλιά και crimped hair (τοστιέρα)

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (12)

Σε περίπτωση που τα πολύ σγουρά μαλλιά δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να ακολουθήσετε την τάση των κυματιστών ή τα crimped hair.

Τα ρομαντικά κυματιστά μαλλιά είναι διαχρονικά και δεν λείπουν ποτέ από τις κορυφαίες τάσεις. Αν και χρειάζονται styling για να δημιουργηθούν και να φαίνονται φυσικά και όμορφα, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και πολύ κομψό.

Από την άλλη πλευρά, τα μαλλιά τοστιέρα είναι μια πιο ιδιαίτερη μορφή κυματιστών μαλλιών που δημιουργείται συνήθως με το ειδικό εργαλείο styling. Το συγκεκριμένο στυλ χτενίσματος είχε την τιμητική του τη δεκαετία των 80s – 90s και επιστρέφει δυναμικά στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020. Δοκιμάστε τα κι εσείς, αν επιθυμείτε να προσθέσετε όγκο και στυλ στα μαλλιά σας.

Χτενίσματα με όγκο στα μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (13)

Η δεκαετία των 70s με τα πλούσια σε όγκο χτενίσματα επιστρέφει και τη φετινή σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας. Πιάστε λοιπόν τα μαλλιά σας κότσο ή μισά μαλλιά πάνω μισά κάτω και δώστε όγκο στο επάνω μέρος κρεπάροντας τα. Αν πάλι προτιμάτε να τα αφήσετε κάτω, μπορείτε απλά να τα φουσκώσετε και να τα χτενίσετε σε ανάλαφρες μπούκλες ή μια ίσια κουπ.

Πλεξούδες απλές, αλλά και Boxer braids ή cornrows

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (14)

Οι πλεξούδες παραμένουν στην κορυφή των επιλογών μας και αυτή την περίοδο. Συνδυάζονται εκπληκτικά με τα updo, τους κότσους, αλλά και τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα. Οι επιλογές πλεξίματος των μαλλιών είναι αμέτρητες με τις ολλανδικές πλεξούδες, αλλά και την ψαροκόκκαλο να είναι οι πιο δημοφιλείς.

Πέρα όμως από την απλή κοτσίδα, δημοφιλή χτενίσματα τα τελευταία χρόνια είναι και οι boxer braids ή τα cornrows. Μάλιστα τα δυο αυτά στυλ πλεξούδας μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους πολύ αρμονικά, δημιουργώντας μαγευτικά χτενίσματα για κάθε περίσταση.

Χαμηλές, αλλά και ψηλές αλογοουρές στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (15)

Η αλογοουρά αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα και διαχρονικά χτενίσματα με πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις και θα αποτελέσει κορυφαία τάση στα μαλλιά για μια ακόμη σεζόν.

Είτε πρόκειται για μια απλή χαμηλή αλογοουρά με τυλιγμένο και κρυμμένο το λαστιχάκι ή για μια ψηλή και εντυπωσιακή εκδοχή της, το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και μοντέρνο.

Μάλιστα, μπορείτε να απογειώσετε το χτένισμα σας κάνοντας μια κοτσίδα ή συνδυάζοντας την απλή αλογοουρά με πλεξούδες.

Wet look hair με ζελέ στα μαλλιά και slicked back χτενίσματα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (16)

Μια από τις τάσεις στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020 που την είδαμε και την προηγούμενη σεζόν είναι τα wet look hair. Πρόκειται για ένα χτένισμα που θυμίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Ωστόσο οι ειδικοί θέλησαν να το διατηρήσουν στην κορυφή και τους κρύους μήνες του χρόνου.

Χτενίσματα με ζελέ ή άλλα προϊόντα styling που αφήνουν την αίσθηση του βρεγμένου, αλλά στιλιζαρισμένου μαλλιού θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και αυτή την περίοδο. Είναι κατάλληλα για όλες τις ώρες και ιδανικά για τις μέρες που δεν έχουμε φρεσκολουσμένα μαλλιά.

Η πιο απλή εκδοχή του wet look στα μαλλιά είναι το γνωστό slicked back, δηλαδή τα τραβηγμένα όλα προς τα πίσω μαλλιά. Το συγκεκριμένο hairstyling το έχουμε δει πολλές φορές σε διάσημες γυναίκες, όπως η Kim Kardashian και η Kendall Jenner.

Φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα χτενίσματα με κοτσιδάκια

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (17)

Πέρα από τις αλογοουρές, οι διάσημοι κομμωτές εισήγαγαν στη σεζόν και μια πιο girly εκδοχή με κοτσιδάκια απλά ή σε πλεξούδες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πολύ ανάλαφρη πρόταση χτενίσματος που συνήθως κάνουν νεαρές γυναίκες.

Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να κάνετε ένα μοντέρνο χτένισμα σύμφωνα με τις τάσεις στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020, δεν έχετε παρά να πιάσετε δυο ψηλά ή χαμηλά κοτσιδάκια.

Χτενίσματα με μισά πάνω μισά κάτω τα μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (18)

Μια ακόμη πρόταση των ειδικών για τη σεζόν είναι και τα semi updos, δηλαδή τα χτενίσματα με μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω. Είναι ιδανικά για τις μέρες που δεν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας λιτά, αλλά ούτε να τα πιάσετε όλα ψηλά, ενώ έχουν και μεγάλο περιθώριο για παραλλαγές ή πειραματισμούς.

Μπορείτε τα δέσετε τα μισά μαλλιά ψηλά σε μια αλογοουρά ή κοτσίδα, είτε να δημιουργήσετε έναν κότσο. Ότι κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Στριφογυριστοί κότσοι

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (19)

Ακόμη μια εύκολη, αλλά εντυπωσιακή ιδέα για κομψά και μοντέρνα χτενίσματα σύμφωνα με τις τάσεις στα μαλλιά είναι οι στριφογυριστοί κότσοι. Η δημιουργία τους είναι απλή και γρήγορη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει πολλές φορές περίτεχνο.

Πιάστε λοιπόν κι εσείς αυτή τη σεζόν τα μαλλιά σας σε ένα στριφογυριστό κότσο από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα μαγέψετε τα πλήθη.

Top αξεσουάρ μαλλιών για τέλεια φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα χτενίσματα το 2019 – 2020

Πέρα από τα απλά χτενίσματα, τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που πρότειναν οι διάσημοι κομμωτές στις εβδομάδες μόδας, παρουσιάστηκαν και τα κορυφαία αξεσουάρ που θα κοσμήσουν τα μαλλιά μας αυτή τη σεζόν. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Μπαρέτες για τα μαλλιά με στρας και άλλα διακοσμητικά κοσμήματα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (20)

Τα κοκαλάκια τύπου μπαρέτας είναι μια από τις πιο απλές, αλλά εντυπωσιακές επιλογές για να απογειώσετε τόσο το καθημερινό, όσο και το βραδινό σας χτένισμα. Αν μάλιστα μιλάμε για κάποια μπαρέτα με στρας, πέτρες και γενικότερα κάποια που μοιάζει με κόσμημα, τότε η μόδα προστάζει να τη χρησιμοποιήσετε μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες.

Προσθέστε λοιπόν λάμψη σε κάθε σας χτένισμα και κάντε το ιδανικό για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Φλοράλ φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα αξεσουάρ μαλλιών

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (21)

Όπως και στα ρούχα το φλοράλ print έχει την τιμητική του αυτή την περίοδο, έτσι και στα μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 – 2020 τα αξεσουάρ με λουλούδια θα είναι must. Επιλέξτε λοιπόν στέκες, λαστιχάκια ή άλλα κοκαλάκια διακοσμημένα με μεγάλα ή μικρά άνθη από ύφασμα και μέταλλο για να στολίσετε τα χτενίσματα σας.

Κοκαλάκια και στέκες με πέρλες

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (22)

Ένα ακόμη από τα κορυφαία διακοσμητικά στοιχεία στα αξεσουάρ μαλλιών είναι οι πέρλες. Προσθέτουν ένα κομψό, ρομαντικό και αριστοκρατικό ύφος σε ένα χτένισμα. Θα τις βρείτε σε μπαρέτες, στέκες, αλλά και κλιπς. Φορέστε τις λοιπόν και απογειώστε πολύ εύκολα κάθε φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο πιάσιμο μαλλιών.

Χτενίσματα με φιόγκους στα μαλλιά

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (23)

Girly, παιχνιδιάρικο και παράλληλα θηλυκό είναι και το διακοσμητικό στοιχείο του φιόγκου στα χτενίσματα της εποχής. Άλλοτε σχηματισμένο από κορδέλα και άλλες φορές σαν έτοιμο κοκαλάκι, ο φιόγκος μπορεί να προσθέσει αυτό το κάτι που θα απογειώσει την εμφάνιση σας.

Αξεσουάρ μαλλιών με γούνα, φτερά ή δέρμα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2019 - 2020 (24)

Όπως ισχύει γενικότερα στις τάσεις της μόδας στα ρούχα, έτσι και στα αξεσουάρ μαλλιών, το δέρμα, η γούνα και τα φτερά έχουν την τιμητική τους. Στέκες, κορδέλες, αλλά και κοκαλάκια διακοσμημένα και φτιαγμένα από τα υλικά αυτά θα κοσμούν τα μαλλιά του Φθινοπώρου και του Χειμώνα απογειώνοντας κάθε χτένισμα όσο απλό ή περίτεχνο κι αν είναι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ